r
Nosalty Logó

Paradicsomos-kaliforniai paprikás spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Paradicsomos-kaliforniai paprikás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8189.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    601 mg
  • Kálcium
    1971 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    3370 mg
  • Nátrium
    1449 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.4 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    2646.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    673 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2253 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    9831 micro
  • β-crypt
    1854 micro
  • Likopin
    32940 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 4476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    860 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Olívaolajon a kétféle hagymát felkockázva, pici sóval, fedő alatt pároljuk, pirítjuk.
  2. Rátesszük a felkockázott kaliforniai pirospaprikát, a szeletelt gombát, az egész paradicsomos paradicsomlevet, kissé összevágva.
  3. Sóval vagy ételízesítővel, frissen őrölt borssal ízesítjük, főzzük, kóstoljuk, ha megfőtt és finom ízre, teszünk bele mézet.
  4. Összeforraljuk, és ha kész, meleg helyen tartjuk tálalásig.
  5. Sós, olajos vízben kifőzzük a spagettit a leírtak szerint, leszűrjük, melegen tartjuk.
  6. A paradicsomszószba beleforgatjuk a spagettit, a finomra tépkedett bazsalikomot, és tálaljuk.
  7. Tálaláskor díszítjük bazsalikomlevéllel és a mozzarella sajttal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4459
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 22.

Ajánló

Finom bor és rengeteg sajt, trappista vagy mozzarella, füstölt sajt, ki mit szeret és mennyit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-kaliforniai paprikás spagetti
Éva-Anyóca 350 recept

Szerettem volna gyors, finom, melegben is élvezhető ételt készíteni. Kétféle tésztás ételt találtam. Az egyikben paradicsomszósz és bazsalikom volt, meg a hagymák. A másikban viszont már volt plusszba: gomba, kaliforniai paprika és méz is. A paradicsom csak sima konzerv, az nem tetszett. A kettőt tettem össze. Ez az étel lett a végeredmény, ami jól is nézett ki, és finom is volt, így nagyon gyorsan el is fogyott. :-) Nemsokára beérik a sok kertben lévő paradicsom, annak a szószából is kipróbálom majd.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...