r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fűszeres csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Paradicsomos-fűszeres csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2895 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5003.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    2098 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1796.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13725 micro
  • Lut-zea
    4363 micro
Összesen 2895 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    561 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és a zsályát durvára vagdossuk. Az egészet elkeverjük a borral és az ecettel, borssal fűszerezzük. A páclevet a húsra öntjük és 2 órára hűtőbe tesszük.
  2. A gombát megtisztítjuk, félbe vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A húst kivesszük a pácleből és szárazra töröljük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a szalonnát ropogósra sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a húst oldalanként 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük.
  4. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket a pácleből, pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 1/8 l páclével és a paradicsommal. Pár percig főzzük, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.
  5. A húst visszatesszük a serpenyőbe, lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd hozzádjuk az olajbogyókat és fedetlenül további 15 percre betoljuk a sütőbe. Tálalás előtt megszórjuk a szalonnával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6484
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkecomb helyett készíthetjük egész csirkéből is, amit 8 részre darabolunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...