Paradicsomos-fűszeres csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
19g bacon74 kcal
-
125g konzerv paradicsom20 kcal
-
25g fekete olajbogyó29 kcal
Összesen
723
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
75g bacon295 kcal
-
500g konzerv paradicsom80 kcal
-
100g fekete olajbogyó116 kcal
Összesen
2895
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
40.9g csirke felsőcomb77 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
10.2g fehérbor8 kcal
-
0.6g fehér balzsamecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
10.2g csiperkegomba2 kcal
-
3.1g bacon12 kcal
-
20.4g konzerv paradicsom3 kcal
-
4.1g fekete olajbogyó5 kcal
Összesen
119
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1250.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 449.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3431 micro
-
Lut-zea 1091 micro
Összesen
723
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.9 g
Zsír
-
Összesen 198.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 883 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5003.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 465 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1889 mg
-
Nátrium 2098 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1796.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 783 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3799 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13725 micro
-
Lut-zea 4363 micro
Összesen
2895
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 561 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
8 db csirke felsőcomb
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2.5 dl fehérbor
-
3 ek fehér balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
2 ek olívaolaj
-
250 g csiperkegomba
-
75 g bacon
-
500 g konzerv paradicsom
-
100 g fekete olajbogyó
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és a zsályát durvára vagdossuk. Az egészet elkeverjük a borral és az ecettel, borssal fűszerezzük. A páclevet a húsra öntjük és 2 órára hűtőbe tesszük.
- A gombát megtisztítjuk, félbe vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A húst kivesszük a pácleből és szárazra töröljük.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a szalonnát ropogósra sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a húst oldalanként 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük.
- A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket a pácleből, pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 1/8 l páclével és a paradicsommal. Pár percig főzzük, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.
- A húst visszatesszük a serpenyőbe, lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd hozzádjuk az olajbogyókat és fedetlenül további 15 percre betoljuk a sütőbe. Tálalás előtt megszórjuk a szalonnával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6484
- Feltöltés dátuma: 2010. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Csirkecomb helyett készíthetjük egész csirkéből is, amit 8 részre darabolunk.