r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fokhagymás-virslis tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nathan
Paradicsomos-fokhagymás-virslis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2526 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    1447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    31751 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5052 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    2894 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    63502 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 1771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7307 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lobogó sós vízben feltesszük a tésztát főni. Ha kész leszűrjük, és félre rakjuk.
  2. Egy magas falú serpenyőban olajat hevítünk, majd rádobjuk a felaprított hagymát, és üvegesre pároljuk. MIkor majdnem kész, rádobjuk a szintén felaprított fokhagymát.
  3. 1 perc sütés után, mehet bele a vékonyan felkarikázott virsli, sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 10 percig sütjük sűrűn kevergetve, és odafigyelve, hogy se a virsli, se a hagyma ne égjen meg, alacsony lángon.
  4. Beleöntjük a fél doboz paradicsomszószt és a sűrített paradicsomot. Megszórjuk ízlés szerint bazsalikommal, oregánóval, és aki szereti, chilit is tehet bele.
  5. Körülbelül 10 percig főzzük fedő alatt időnként megkavarva. Ha a szósz egészen sűrű lett, akkor félrehúzzuk.
  6. Összekeverjük a tésztával vagy szedhetünk a tetejére. Jó étvágyat kívánok! :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11267
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Ajánló

Ajánlom mihamarabb próbáljátok ki! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unalom nagy úr, és ha főzől még jó is "sülhet" ki belőle! :) Izgatta a fantáziámat a virslis spagetti, és most már csak a hasam melegíti! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...