r
Nosalty Logó

Kolbászos-babos egytálétel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Kolbászos-babos egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5245 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9062.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    802 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    5452 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    798 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    472 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1538 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20982 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 3088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1346 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászkockákat pirítsuk le olívaolajon, egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a kockára vágott padlizsánt, fehér hagymát és zúzott fokhagymát.
  2. Pirítsuk tovább, amíg a hagyma és a padlizsán színt kap. Ezután jöhet bele az apróra vágott paprika és a paradicsom, amivel jól összepároljuk az egészet (körülbelül 10 percig).
  3. Csepegtessük le babot, és végül ezt is adjuk a raguhoz.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a friss bazsalikomleveleket. Keverjük alaposan össze, és főzzük pár percig.
  5. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még pluszban. Ha sűrűbb keveréket szeretnénk, hagyjuk tovább főni. Forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal megszórva, ropogós kenyérrel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 1427
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-babos egytálétel
Gerzsenyi Flóra 407 recept

Éljenek az egyszerű ételek és a maradékmentés! A minap éhesen, a konyhában garázdálkodva szokás szerint azon tűnödtem, mit is főzzek. Általános tévhit, hogy jaj, nincs itthon semmi, feketeöves maradékmentőként legalábbis nem szokott gondot okozni az imprózás. Szóval, kicsit jobban körbenézve, feltűnt, hogy tele van kincsekkel a hűtő is meg a spájz is: babkonzerv, egy kolbászdarab, némi paradicsom, egy megfáradt padlizsán és paprika, egy parmezánvég és egy fonnyadozó, de még kitartó cserépnyi bazsalikom. Azonnal beugrott egy csodálatosan egyszerű egytálétel kolbásszal, zöldségekkel és babbal. Egyszerű, mégis kiadós nyár végi-őszi ragu, esetleg kenyérrel tunkolva. Kevesebb szénhidrát, több fehérje és több rost! A fehérbab paradicsommal és kolbásszal nagyon nyerő! Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek