Kolbászos-babos egytálétel
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
88g fehérbab291 kcal
-
43g fehér hagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
70g padlizsán17 kcal
-
16 kcal
-
75g csípős kolbász339 kcal
-
13 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
20 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
350g fehérbab1166 kcal
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
62 kcal
-
300g csípős kolbász1356 kcal
-
52 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
19.8g fehérbab66 kcal
-
9.6g fehér hagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
15.9g padlizsán4 kcal
-
4 kcal
-
17g csípős kolbász77 kcal
-
3.6g sűrített paradicsom3 kcal
-
5.7g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
-
1.1g parmezán sajt4 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
11.3g burgonya7 kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2311.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 1366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 230.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5245 micro
-
Lut-zea 229 micro
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169.4 g
Zsír
-
Összesen 154.3 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9247.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1271 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 843 mg
-
Foszfor 1543 mg
-
Nátrium 5463 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 302.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 921.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 503 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1568 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 1733 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 20982 micro
-
Lut-zea 918 micro
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1188 micro
-
Lut-zea 52 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 nagy fej fehér hagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kis db padlizsán
-
300 g csípős kolbász
-
4 ek sűrített paradicsom
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 marék bazsalikom
-
20 g parmezán sajt
-
3 ek olívaolaj
-
1 szál rozmaring
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- A kolbászkockákat pirítsuk le olívaolajon, egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a kockára vágott padlizsánt, majd a fehér hagymát és zúzott fokhagymát.
- Pirítsuk tovább, amíg a hagyma és a padlizsán színt kap. Ezután jöhet bele a főtt burgonya és az apróra vágott paprika. Ízesítsük rozmaringággal, oregánóval és sózzuk, borsozzuk.
- További párolás után jöhet a paradicsom. Csepegtessük le a babot, és végül ezt is adjuk hozzá a raguhoz és nyomjuk rá a sűrített paradicsomot. Jól összepároljuk össze az egészet (körülbelül 20-25 percig).
- Végűl adjuk hozzá a friss bazsalikomleveleket. Keverjük alaposan össze, és főzzük pár még percig.
- Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még pluszban sóval, borssal. Ha sűrűbb keveréket szeretnénk, hagyjuk tovább főni. Forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal megszórva, ropogós kenyérrel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 3505
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 16.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éljenek az egyszerű ételek és a maradékmentés! A minap éhesen, a konyhában garázdálkodva szokás szerint azon tűnödtem, mit is főzzek. Általános tévhit, hogy jaj, nincs itthon semmi, feketeöves maradékmentőként legalábbis nem szokott gondot okozni az imprózás. Szóval, kicsit jobban körbenézve, feltűnt, hogy tele van kincsekkel a hűtő is meg a spájz is: babkonzerv, egy kolbászdarab, némi paradicsom, egy megfáradt padlizsán és paprika, egy parmezánvég és egy fonnyadozó, de még kitartó cserépnyi bazsalikom. Azonnal beugrott egy csodálatosan egyszerű egytálétel kolbásszal, zöldségekkel és babbal. Egyszerű, mégis kiadós nyár végi-őszi ragu, esetleg kenyérrel tunkolva. Kevesebb szénhidrát, több fehérje és több rost! A fehérbab paradicsommal és kolbásszal nagyon nyerő! Próbáljátok ki!