r
Nosalty Logó

Paradicsomleves szicíliai stílusban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Paradicsomleves szicíliai stílusban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

530
Kalória
47.5g
Fehérje
51.1g
Szénhidrátok
12.5g
Zsír
443.8g
Víz
108.3g
Koleszterin
8.5g
Rost
11.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 54 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3301.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    2005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    687 micro
  • β-karotin
    2403 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10581 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13206.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1746 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2695 mg
  • Nátrium
    8019 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1775.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    477 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    2749 micro
  • β-karotin
    9612 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    42324 micro
  • Lut-zea
    4506 micro
Összesen 2124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1071 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Igazából a 0. lépés, akinek nem áll rendelkezésére húsleves, csupán az figyeljen ide.Mivel készítéskor nekem sem volt kéznél, kénytelen voltam kipróbálni valamelyik márkahálózat húsleves alapját (én a marhahús alapot ajánlom, szerintem csirkéhez is tökéletes fűszerezése van). Személy szerint 2 db-ot használtam fel másfél liter víz mellé.
  2. Elővesszük a húslevest. Abban főzzük a csíkokra vágott csirkemellet, és beledobjuk a kettévágott és korábban megpucolt zellergumót. Közben lassú lángon hagyjuk főni, addig a többi hozzávalóval foglalkozunk.
  3. Megpucoljuk a 3-féle hagymát, és mindet apró és vékony karikákra vágjuk. A csemegehagymát nagyjából a szár feléig szeleteljük fel, és azt is bedobjuk a teflonedénybe. A vöröshagymát héjával ellentétes irányban apró részekre vágjuk, mivel fontos, hogy ne ennek a jelenléte domináljon majd a levesben. Egy kevés vízzel hígítjuk fel, ehhez a leveshez ugyanis nem fogunk olajat használni. Sűrűn kavargatjuk.
  4. A répákat megpucoljuk, és a zellerszárral együtt vékony karikákra vágjuk, majd ha már a hagymák üvegesre kezdenek sülni, hozzáadjuk a répát, és tovább keverjük a zöldségeket (Fontos megjegyezni, hogyha nem olajban sütjük a hagymákat, csak teflonedényben és némi vízen, ugyanúgy nem fog leégni, ha odafigyelünk a sűrű kavargatása).
  5. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk róluk a héjat. Eltávolítjuk a csumájukat, és egy botmixer segítségével teljesen eldolgozzuk őket.
  6. Ha elkészültünk a hagyma-répa szekcióval, hozzáadjuk a pürésített paradicsomot, és jól összekavarjuk őket. Pár percig hagyjuk összeérni az ízeket, és mikor már kicsit kezd a paradicsomokból visszamaradt víz eltűnni, akkor hozzádobjuk a bazsalikomleveleket és nagyjából 2 ek oregánót, illetve érzéssel némi majorannát. Kevergetjük őket, és mikor már összerotyogtak, lehúzzuk a tűzhelyről.
  7. Egy nagy lábast veszünk elő, amelyben elfér a másfél liter húslevesünk, és a további párolt zöldségek. Felöntjük a húslevessel a zöldségeket, majd elővesszük a fél liter paradicsomlevet, és ráöntjük az egészre. Ekkor kerül bele a brokkoli. (Mivel én direkt kalóriaszegény ételként próbáltam ezt a levest megkreálni, ezért a brokkolirózsák tetejét belekapargattam a levesbe. Az apró zöld részek egyfajta levesbetétként is funkcionálnak majd.)
  8. A gomba is sarkalatos pontja a levesünknek. Külön serpenyőben, igény szerint némi vízzel (én üveges csiperkegombából csináltam saját levével) megpirítjuk a gombát, és hozzáadjuk a leveshez.
  9. Ha már minden belekerült, akkor lehet tovább ízesíteni a levesünket. Ekkor egy jó adag metélőhagymával (nagyjából másfél evőkanál), sóval és borssal ízesítjük a levest. (Cukrot nem szoktam bele tenni, mivel ebben az ételben alapvetően is inkább a sós ízek fognak dominálni.) További fűszerek még mehetnek bele ízlés szerint a korábban felsoroltak közül. (Én általában ilyenkor ételízesítőt, oregánót, bazsalikomot szórok még rá, hogy igazán karakteres ízvilágot érjek el.)
  10. Addig forraljuk, amíg az összes hozzávaló megpuhul kicsit.
  11. Egyvastag kérgű cipót kettévágunk, és kivájjuk a belsejét. Belekanalazzuk a levest, és megszórjuk sajttal. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Már régóta kerestem egy finom paradicsomleves receptet, ami könnyű és igazán laktató is. Ez a leves nem is csak isteni, hanem nagyon kiadós, és olaj vagy rántás híján még kalóriaszegény is. Azon ismerőseim körében is nagy sikert aratott, akik nem nagyon rajonganak a levesekért. Ha valaki egy kis újdonságra vágyik, akkor nyugodtan készítse olyan formán, ahogyan a receptben leírtam, kivájt cipóban fogyasztva, sajttal meghintve. Amikor a meleg leves feloldja kicsit a cipó belsejét, akkor az is kanalazhatóvá válik, és egyszerűen mennyei íze lesz a paradicsomlevessel együtt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!