r
Nosalty Logó

Paradicsomleves, bazsalikomos mozzarella golyókkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Paradicsomleves, bazsalikomos mozzarella golyókkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

368
Kalória
18.6g
Fehérje
24.2g
Szénhidrátok
21.4g
Zsír
287.2g
Víz
58.1g
Koleszterin
4.3g
Rost
16.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    1670 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    14892 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7902.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1630 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    4603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    798 micro
  • β-karotin
    6680 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    59567 micro
  • Lut-zea
    4317 micro
Összesen 1472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2449 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. Egy fazékban vizet felforralunk.
  2. A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük.
  3. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.
  4. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk egy botturmixal vagy robotgéppel.
  5. Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát és ezt a keveréket megpirítjuk.
  6. Azután rátesszük a fűszerpaprikát és elkeverjük a hagymával.
  7. Ha megpirult a hagyma, ráöntjük az összeturmixolt paradicsomot és kb. 10 percig főzzük állandó kevergetés mellett.
  8. Miközben fő a levesünk, a bazsalikomból egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk, felét félrerakjuk a mozzarella golyókhoz.
  9. Ezután felöntjük alaplével, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az apróra vágott bazsalikom felét, provance-i fűszerkeveréket, sót, borsot, cukrot.
  10. Még 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
  11. Végül hozzádjuk a tejszínt és még forraljuk pár percig folyamatos kevergetés mellett.
  12. A mozzarella golyókat jól lecsepegtejük és meghempergetjük az apróra vágott bazsalikomban.
  13. A levest kiszedjük, belerakjuk a mozzarella golyókat és bazsalikommal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Jó kis olasz paradicsomleves saját receptem szerint készítve. Egyszerű és gyors.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!