Paprikás-gombás töltött csirke
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
A töltött csirkéhez
-
280g csirke409 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
28 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
32g zsemle88 kcal
-
40g tej22 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
46 kcal
-
58g gombakonzerv19 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
28 kcal
A körethez
-
240g burgonya139 kcal
-
60g rizs215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
7 kcal
A tálaláshoz
-
50g savanyú káposzta10 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
A töltött csirkéhez
-
1400g csirke2047 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
200g tej112 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
232 kcal
-
290g gombakonzerv93 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A körethez
-
1200g burgonya693 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
35 kcal
A tálaláshoz
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
200g csemegeuborka47 kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
A töltött csirkéhez
-
31.2g csirke46 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
3.6g zsemle10 kcal
-
4.5g tej2 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
5 kcal
-
6.5g gombakonzerv2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
A körethez
-
26.7g burgonya15 kcal
-
6.7g rizs24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A tálaláshoz
-
5.6g savanyú káposzta1 kcal
-
4.5g csemegeuborka1 kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2374.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 1261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 442.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 655 micro
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 281.8 g
Zsír
-
Összesen 215 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11872.6 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 1083 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 792 mg
-
Foszfor 3265 mg
-
Nátrium 6303 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 581.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 2213 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 690 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1323 micro
-
Kolin: 1267 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 807 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 41312 micro
-
Lut-zea 3275 micro
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 920 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
A töltött csirkéhez
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 db zsemle
-
3 db tojás
-
3 teáskanál rozmaring
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint (használjunk paprikás csirkesült alapot és töltelék fűszerkeveréket)
A körethez
-
só ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
A tálaláshoz
-
25 dkg savanyú káposzta
-
20 dkg csemegeuborka
Elkészítés
A töltött csirkéhez
- Minden hozzávalót kikészítünk az asztalra, egy kis tálba tejet öntünk, a zsömlét ebbe áztatjuk, a konzerv gombáról a levét leöntjük.
- A csirkét átnézzük, ha kell a maradék tollakat, szőrszálakat lepörköljük róla, kiszedegetjük.
- Egy tálban a kinyomkodott zsemlét és az összes fűszert, a szeletelt gombát, felaprított aszalt paradicsomot és a nyers egész tojásokat, összedolgozzuk.
- Kevés olajon (kb. 1-1 1/2 ek) a vöröshagymát és a fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk és kihűtjük, így tesszük a töltelék alapanyaghoz.
- Egy evőkanállal a csirke belsejébe töltjük, amit fogpiszkálóval, vagy hústűvel fogunk össze (a csirkét a püspökfalatnál bontottuk ki).
- Használhatunktasakos "paprikás csirkesült" alapot, amelyet kevés olajjal elkeverjük,( 2 evőkanálnyi ), és egyenletesen a csirkét mindenütt kívülről bekenjük vele, mindenhova jusson.
- A csirkét így tesszük bele a tasakba, és zárjuk le, a tetején 5-6 lyukat szúrunk. A csirke melle van felül.
- Tepsibe téve, a sütő középső rácsán pároljuk, pirítjuk (megnézzük, és ha szükséges, még adunk 10-15 perc sütési időt).
- A sütés ideje alatt a burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük, és a vízben kihűtjük, majd a vizet leöntve, pár perc után, kihűlt állapotban megpucoljuk, és a kész csirkével tálaljuk.
- A mosott rizst a jénaiba tesszük kevés olajra, majd bele a só, petrezselyemzöld, esetleg bő kétszeres víz, és a sütőben készül el (kb.40 perc alatt), majd pár percig benn hagyjuk, hogy teljesen kiperegjen, ezzel is tálalhatjuk a kész csirkét.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4269
- Feltöltés dátuma: 2012. január 27.
Ajánló
A sütőzacskót azért szeretem, mert nagyon finommá, porhanyóssá, ízletessé teszi a benne sülő húst, nem ég le, nem pirul túl, szaftos marad, és nem kell sokáig mosogatni az edényeket. Tálalhatunk a hús mellé burgonyapürét is, vagy rizibizit, esetleg sült burgonyát is. Finom bort kínáljunk hozzá, de házi szörppel is kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szeretjük a töltött csirkét, most azonban egészben töltöttem, -találtam a zacskós fűszerek közt egy érdekes ízkombinációt, szerettem volna kipróbálni. Ez a paprikás ízű fűszeralap. A tölteléket én gondoltam ki : a csirkemájat ,májkrémet, zöldborsót,főtt tojást , virslit, paprikás kolbászt, stb.,(amivel eddig variáltam a tölteléket, vagy minddel, vagy csak egy-kettővel, belőlük), most kihagytam, helyettük: szeletelt gomba és aszalt paradicsom került bele. Nagyon-nagyon finomra sikerült. A rozmaring is kellemesen érezhető volt benne. :-) Készítettem a burgonyából és kicsit a rizsből is, mind a kétféle köret illett hozzá. Máskor is el fogom készíteni az egészben töltött csirkét, akkor mással fűszerezem a tölteléket. A családnak nagyon ízlett. :-)