r
Nosalty Logó

Paprikás-gombás töltött csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Paprikás-gombás töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 1077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.8 g

Zsír

  • Összesen
    215 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11872.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    792 mg
  • Foszfor
    3265 mg
  • Nátrium
    6303 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    1267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    3275 micro
Összesen 5394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    920 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltött csirkéhez

  1. Minden hozzávalót kikészítünk az asztalra, egy kis tálba tejet öntünk, a zsömlét ebbe áztatjuk, a konzerv gombáról a levét leöntjük.
  2. A csirkét átnézzük, ha kell a maradék tollakat, szőrszálakat lepörköljük róla, kiszedegetjük.
  3. Egy tálban a kinyomkodott zsemlét és az összes fűszert, a szeletelt gombát, felaprított aszalt paradicsomot és a nyers egész tojásokat, összedolgozzuk.
  4. Kevés olajon (kb. 1-1 1/2 ek) a vöröshagymát és a fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk és kihűtjük, így tesszük a töltelék alapanyaghoz.
  5. Egy evőkanállal a csirke belsejébe töltjük, amit fogpiszkálóval, vagy hústűvel fogunk össze (a csirkét a püspökfalatnál bontottuk ki).
  6. Használhatunktasakos "paprikás csirkesült" alapot, amelyet kevés olajjal elkeverjük,( 2 evőkanálnyi ), és egyenletesen a csirkét mindenütt kívülről bekenjük vele, mindenhova jusson.
  7. A csirkét így tesszük bele a tasakba, és zárjuk le, a tetején 5-6 lyukat szúrunk. A csirke melle van felül.
  8. Tepsibe téve, a sütő középső rácsán pároljuk, pirítjuk (megnézzük, és ha szükséges, még adunk 10-15 perc sütési időt).
  9. A sütés ideje alatt a burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük, és a vízben kihűtjük, majd a vizet leöntve, pár perc után, kihűlt állapotban megpucoljuk, és a kész csirkével tálaljuk.
  10. A mosott rizst a jénaiba tesszük kevés olajra, majd bele a só, petrezselyemzöld, esetleg bő kétszeres víz, és a sütőben készül el (kb.40 perc alatt), majd pár percig benn hagyjuk, hogy teljesen kiperegjen, ezzel is tálalhatjuk a kész csirkét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4269
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Ajánló

A sütőzacskót azért szeretem, mert nagyon finommá, porhanyóssá, ízletessé teszi a benne sülő húst, nem ég le, nem pirul túl, szaftos marad, és nem kell sokáig mosogatni az edényeket. Tálalhatunk a hús mellé burgonyapürét is, vagy rizibizit, esetleg sült burgonyát is. Finom bort kínáljunk hozzá, de házi szörppel is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás-gombás töltött csirke
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a töltött csirkét, most azonban egészben töltöttem, -találtam a zacskós fűszerek közt egy érdekes ízkombinációt, szerettem volna kipróbálni. Ez a paprikás ízű fűszeralap. A tölteléket én gondoltam ki : a csirkemájat ,májkrémet,  zöldborsót,főtt tojást , virslit, paprikás kolbászt, stb.,(amivel eddig variáltam a tölteléket, vagy minddel, vagy csak egy-kettővel, belőlük),  most kihagytam, helyettük: szeletelt gomba és  aszalt paradicsom került bele. Nagyon-nagyon  finomra sikerült. A rozmaring is kellemesen érezhető volt benne. :-) Készítettem a  burgonyából és kicsit a rizsből is, mind a kétféle köret illett hozzá. Máskor is el fogom készíteni az egészben töltött csirkét,  akkor mással fűszerezem a tölteléket. A családnak nagyon ízlett. :-)

Hozzávalók

A töltött csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...