r
Nosalty Logó

Paprika sherrys mazsolával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Paprika sherrys mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1816 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 211 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1082 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    7263 micro
  • β-crypt
    1861 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 843 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát egy kis edénybe tesszük, ráöntjük a sherry-t, és hagyjuk 30 percet ázni.
  2. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A chilipaprikát vékony karikákra vágjuk.
  3. A paprikákat megmossuk, elfelezzük, magházát kivesszük, a fehér hártyát kivágjuk, majd csíkokra vágjuk.
  4. A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipaprikát, további 1 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, és további 3 percig dinszteljük.
  5. Hozzákeverjük a mazsolát, a mézet, levest és az ecetet, felfőzzük és kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a petrezselyemzölddel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 593
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Melegen köretként vagy hidegen előételként friss kenyérrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...