Papagáj szelet Vné Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához (kétszer)
-
21g tojás26 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4g cukor15 kcal
A középső tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
10 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
21 kcal
-
3 kcal
A krémhez
A bevonáshoz
-
19g csokoládé102 kcal
-
9 kcal
Összesen
1169
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához (kétszer)
-
165g tojás208 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g cukor116 kcal
A középső tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
23 kcal
A krémhez
A bevonáshoz
-
150g csokoládé819 kcal
-
71 kcal
Összesen
9336
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához (kétszer)
-
6.1g tojás8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
A középső tésztához
-
8.1g tojás10 kcal
-
11g cukor43 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
1.7g puncs pudingpor6 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
-
20.2g tej11 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
A bevonáshoz
-
5.5g csokoládé30 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
343
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 65.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.1 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 596 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 563 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
1169
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106 g
Zsír
-
Összesen 525.7 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 230 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 135 g
-
Koleszterin 1331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5675.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 1529 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 2123 mg
-
Nátrium 1333 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1056.5 g
-
Cukor 648 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 466.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4764 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 481 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 1113 mg
-
Retinol - A vitamin: 4503 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 3114 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1818 micro
Összesen
9336
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
A piskótához (kétszer)
-
3 db tojás
-
3 csapott ek finomliszt
-
3 ek cukor
A középső tésztához
-
4 db tojás
-
30 dkg cukor
-
30 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 dl tejföl
-
1 tasak puncs pudingpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
5.5 dl tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
25 dkg margarin
-
20 dkg cukor
A bevonáshoz
-
15 dkg csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához (kétszer)
- A piskóta hozzávalóiból 2 db 3 tojásos piskótát sütünk,25×39 cm-es tepsiben.
- A középső tésztához a margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük.
- Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt is.
- Három részre osztjuk:1 sárga,1 barna, 1 rózsaszín (kakaó, 1 puncs pudingpor).
- Ha kikevertük a színeket, akkor ugyanakkora méretű tepsiben, mint a piskóta,sült megsütjük.
- Keresztbe, csíkokban, felváltva tesszük a színeket a tepsibe.
- 180 fokon sütjük.Tűpróba! Ez lesz a papagáj.
- A krém készítése: atejet a cukorral, vaníliás pudingporral csomómentesre kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük,és kihabosított margarinnal összekeverjük.
- Összeállítás:piskóta+krém+papagáj+krém+piskóta...
- A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk vele.
- Lehűtjük, és 1 óra múlva szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25×39
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9579
- Feltöltés dátuma: 2013. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
A régebbi receptjeim között leltem rá erre a süteményre. Nagyon finom, krémes, gyorsan elkészíthető, 1 óra múlva szeletelhető. Bármely alkalomra ajánlom.