r
Nosalty Logó

Papagáj szelet Vné Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Papagáj szelet Vné Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához (kétszer)

A középső tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához (kétszer)

A középső tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 9336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához (kétszer)

A középső tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    525.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5675.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1056.5 g
  • Cukor
    648 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    481 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4503 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3114 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 9336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A piskótához (kétszer)

A középső tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához (kétszer)

  1. A piskóta hozzávalóiból 2 db 3 tojásos piskótát sütünk,25×39 cm-es tepsiben.
  2. A középső tésztához a margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük.
  3. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt is.
  4. Három részre osztjuk:1 sárga,1 barna, 1 rózsaszín (kakaó, 1 puncs pudingpor).
  5. Ha kikevertük a színeket, akkor ugyanakkora méretű tepsiben, mint a piskóta,sült megsütjük.
  6. Keresztbe, csíkokban, felváltva tesszük a színeket a tepsibe.
  7. 180 fokon sütjük.Tűpróba! Ez lesz a papagáj.
  8. A krém készítése: atejet a cukorral, vaníliás pudingporral csomómentesre kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük,és kihabosított margarinnal összekeverjük.
  9. Összeállítás:piskóta+krém+papagáj+krém+piskóta...
  10. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk vele.
  11. Lehűtjük, és 1 óra múlva szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×39
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9579
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A régebbi receptjeim között leltem rá erre a süteményre. Nagyon finom, krémes, gyorsan elkészíthető, 1 óra múlva szeletelhető. Bármely alkalomra ajánlom.

Hozzávalók

A piskótához (kétszer)

A középső tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...