r
Nosalty Logó

Panna cotta szilvaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Panna cotta szilvaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szilvaöntethez

A panna cottához

Összesen 434 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szilvaöntethez

A panna cottához

Összesen 2610 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szilvaöntethez

A panna cottához

Összesen 183 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 434 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1193 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 2610 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A szilvaöntethez

A panna cottához

Elkészítés

A szilvaöntethez

  1. Szilvaöntet: megmossuk, kimagozzuk a szilvát, és apró kockákra daraboljuk. Víz nélkül, alacsony lángon feltesszük főni a többi hozzávalóval (a citrom levét csak a legvégén facsarjuk bele). Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük (nem rakunk bele semmiféle sűrítőanyagot, mert a citrom magas pektintartalma jól zselésít).
  2. Panna cotta: ha egy napon belül elfogyasztjuk, akkor nem szükséges felforralni a tejszínt, de felhasználás előtt a tejszínt mindig jól hűtsük le (akár 20 percre mélyhűtőbe is tehetjük). A zselatint a tejben feltesszük melegíteni (nem forralni!), a zselatinnak szépen fel kell oldódnia, a tej ekkor krémes állagú (természetesen ragacsos). Közben a tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, a Bourbon vaníliás cukorral, és a nem forró, zselatinos tejet lassan belecsorgatjuk, és felverjük a tejszínnel.
  3. A panna cottát hideg vízzel átöblített formákba öntjük, és hűtőbe tesszük. Legalább 3-4 órát, de még jobb egész éjszakára hűtőben tartani, amíg lágy, rezgős állagú lesz.
  4. Tálalása (ősz lévén) szilvaöntettel, hidegen.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2970
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Panna cotta szilvaöntettel
Pancsika 101 recept

Szintén Olaszországban tanultam, ahol a legkisebb falvakban és a nagyvárosok sokcsillagos hoteljeiben egyaránt, mindig tökéletesen készítik! Egyik kedvenc desszertem, és nagyon jól lehet variálni az öntetekkel (karamell, csoki...).

Hozzávalók

A szilvaöntethez

A panna cottához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...