Panna cotta szilvaöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A szilvaöntethez
-
83g szilva36 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
A panna cottához
-
83g habtejszín243 kcal
-
33g tej19 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
6 kcal
Összesen
434
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A szilvaöntethez
-
500g szilva216 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A panna cottához
-
500g habtejszín1460 kcal
-
200g tej112 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
2610
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A szilvaöntethez
-
34.8g szilva15 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
A panna cottához
-
34.8g habtejszín102 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
0.8g lapzselatin3 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
183
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 124.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
434
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 159.9 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1345.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 608 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.3 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 748.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1475 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1193 micro
-
β-crypt 167 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
2610
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A szilvaöntethez
-
50 dkg szilva
-
1 csipet szegfűszeg
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
A panna cottához
-
5 dl habtejszín
-
2 dl tej
-
140 g cukor
-
6 db lapzselatin
Elkészítés
A szilvaöntethez
- Szilvaöntet: megmossuk, kimagozzuk a szilvát, és apró kockákra daraboljuk. Víz nélkül, alacsony lángon feltesszük főni a többi hozzávalóval (a citrom levét csak a legvégén facsarjuk bele). Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük (nem rakunk bele semmiféle sűrítőanyagot, mert a citrom magas pektintartalma jól zselésít).
- Panna cotta: ha egy napon belül elfogyasztjuk, akkor nem szükséges felforralni a tejszínt, de felhasználás előtt a tejszínt mindig jól hűtsük le (akár 20 percre mélyhűtőbe is tehetjük). A zselatint a tejben feltesszük melegíteni (nem forralni!), a zselatinnak szépen fel kell oldódnia, a tej ekkor krémes állagú (természetesen ragacsos). Közben a tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, a Bourbon vaníliás cukorral, és a nem forró, zselatinos tejet lassan belecsorgatjuk, és felverjük a tejszínnel.
- A panna cottát hideg vízzel átöblített formákba öntjük, és hűtőbe tesszük. Legalább 3-4 órát, de még jobb egész éjszakára hűtőben tartani, amíg lágy, rezgős állagú lesz.
- Tálalása (ősz lévén) szilvaöntettel, hidegen.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2970
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Szintén Olaszországban tanultam, ahol a legkisebb falvakban és a nagyvárosok sokcsillagos hoteljeiben egyaránt, mindig tökéletesen készítik! Egyik kedvenc desszertem, és nagyon jól lehet variálni az öntetekkel (karamell, csoki...).