r
Nosalty Logó

Panda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Panda torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

A krém

A díszítés

Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

A krém

A díszítés

Összesen 11373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

A krém

A díszítés

Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    308.2 g

Zsír

  • Összesen
    531.5 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    4877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11336 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    564 mg
  • Kálcium
    3285 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    3508 mg
  • Nátrium
    3274 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1290.4 g
  • Cukor
    810 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1611.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4961 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1072 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    3930 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4779 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6716 micro
Összesen 11373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A díszítés

Elkészítés

A tészta

  1. 3 lapot sütünk: 9 tojást, 9 ek cukorral habosra keverünk, majd hozzákeverjük a 10 ek lisztet, és olajjal kikent, liszttel meghintett nagyobb tepsiben 200 fokon 20-25 percet sütjük.
  2. Kartonpapírból kivágunk egy panda alakot, a kihűlt lapokat egymásra rakjuk, majd ráhelyezzük a panda formánkat, és körbevágjuk. A törmeléket rakjuk félre, mert az lesz az ág, amin ül a panda.

A krém

  1. Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk, beletesszük a csokoládét, és amikor megolvadt, a tejben krémet főzünk (az étkezési keményítő-tej keveréket.)
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, apránként hozzákeverjük a krémet.
  3. A kekszet darabosra tördeljük, a töltelékes csokit darabokra vagdossuk, és a krémbe keverjük.
  4. A krémmel megkenjük a lapokat, a tésztadarabokat krémmel igazítsuk úgy a panda alá, hogy úgy nézzen ki, mintha ülne rajta.

A díszítés

  1. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport habosra keverjük az ásványvízzel és a vaníliás cukorral (lehet tenni hozzá cukrot ízlés szerint), és hozzákeverjük a felolvasztott zselatint. Majd 3 részre osztjuk, több legyen a feketének szánt, abba keverjük a fekete ételfestéket és a kakaót. A másik fehér maradjon, a harmadikba a barna ételfestéket (az ételfesték mennyiségét érdemes apránként keverni bele, és látszatra eldönteni, mikor megfelelő a színe).
  2. Habzsák segítségével panda kinézetre díszítjük a tortát és színes cukorkákkal, zselécukorral szemet, orrot, szájat alakítunk. Az ágat a barna színű habbal vonjuk be, majd villával húzgáljunk rá a csíkokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2429
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Az unokaöcsém első szülinapjára készült 2011-ben, nagy sikere volt, szép és finom is. Sajnos nincs jobb képem róla, túlságosan kicsi kép lett, elméreteztem a fotózását nagy sajnálatomra, ez a legjobb, amit ki tudtam hozni.

Hozzávalók

A tészta

A krém

A díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...