r
Nosalty Logó

Palócleves kétfajta zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Palócleves kétfajta zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2586 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 645 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3145.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    4107.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1080 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 2586 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára daraboljuk.
  2. A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a húst. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és kb. 40 percig főzzük.
  3. Közben felkockázzuk a krumplit, majd belerakjuk a levesbe a zöldbabbal együtt. Ha gyorsfagyasztott a zöldbab, később tegyük bele, mint a krumplit. Öntünk még rá vizet.
  4. Mikor megfőttek, elkészítjük a rántást. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, elkeverjük a tejföllel, majd a leves levével simára dolgozzuk. A levesbe öntjük, és 3 percig forraljuk. A tűzhelyről levéve ecettel ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 4574
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétfajta zöldbabbal készítem: sárga és zöld hüvelyű babbal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...