r
Nosalty Logó

Palócleves hamiskásan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jolimami
Palócleves hamiskásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1367 micro
  • β-karotin
    3647 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5937.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    4578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5467 micro
  • β-karotin
    14587 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2856 micro
Összesen 1702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    453 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a hagymát, és a lábosban a zsiradékon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátesszük a kockákra vágott húst, fehéredésig kevergetve pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a pirospaprikát, babért, borsotés a sót, felöntjük másfél liter vízzel, és közepes tűzön 25 percig főzzük.
  4. Meggkaparjuk a fokhagymát, és a kefírbe keverjük, állni hagyjuk (intenzívebb lesz az íze).
  5. Külön megfőzzük a kockára vágott krumplit, és villával összetörjük.
  6. A húsos alapeddigre félig kész, ekkor hozzáöntjük a zöldbabot és a felkarikázott répát, pótoljuk az elforrt vizet.
  7. Puhára főzzük az összes belevalót.
  8. A végén beleöntjük az összetört krumplit levével együtt és a fokhagymás kefírt, egyet rottyantok rajta, és kész.
  9. A citromotés ecetet külön tálaljuk, nálunk mindenki másként szereti.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 34981
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

Cukorbetegeknek infó: az összmennyiség 2 liter lett, ennek össz CH-tartalma 82 gramm. 1 dl jól felkevert levesben 4,1 gramm CH van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palócleves hamiskásan
Jolimami 45 recept

Hideg téli nap van, kellene egy jó meleg leves, aminek a kalória-, purin- és szénhidráttartalma nem túl magas, és jól számolható. Kitaláltam a mindannyiunk által nagyon kedvelt palócleves "light" változatát, a szokásosnál kevesebb hússal, csipetke nélkül, és a jó CH-számolhatóság kedvéért a krumplit előre megfőzve, összetörve tettem hozzá, így biztosabban tudjuk, mennyi CH-ot eszünk, és a lé is gazdagabbnak tűnik. Jól sikerült, ez még sokszor lesz az asztalunkon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...