Palócleves Gonoszkától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
83g marhacomb118 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
5 kcal
-
4g kókuszzsír37 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
325
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g marhacomb710 kcal
-
300g zöldbab82 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
25g kókuszzsír223 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1950
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
12.1g marhacomb17 kcal
-
7.3g zöldbab2 kcal
-
9.7g burgonya6 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
2.4g paprika0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
-
4.4g kapor2 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0.6g kókuszzsír5 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
48.4g víz0 kcal
Összesen
47
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 676.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 593.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 965 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 772 micro
-
Lut-zea 897 micro
Összesen
325
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.6 g
Zsír
-
Összesen 96.4 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4056.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 925 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 473 mg
-
Foszfor 1777 mg
-
Nátrium 634 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 3562.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 386 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 521 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 441 micro
-
β-karotin 5788 micro
-
β-crypt 627 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 5384 micro
Összesen
1950
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 112 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg zöldbab
-
40 dkg burgonya
-
2 dl tejföl
-
2 db babérlevél
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 dkg fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
2 ek citromlé
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk és felkockázzuk. A zöldbab két végét levágjuk, és feldaraboljuk 1-2 centis darabokra. A vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát megtisztítjuk, és a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
- Egy nagyobb fazékba beletesszük a zsiradékot. Megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot. Pár perc múlva beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük, majd a felkockázott húst is rátesszük. Pár percig kevergetve sütjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A babérlevelet is hozzátesszük, és megsózzuk. Addig főzzük, ameddig a hús majdnem megpuhul (nálam ez kb. 1 óra volt).
- Ha a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a feldarabolt krumplit és zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Kb. 20-25 percig főzzük.
- Közben a leöblített és alaposan lerázott kaprot és petrezselymet felaprítjuk. A tejföllel és a liszttel összekeverjük a zöldfűszereket.
- Amikor már a levesben minden megpuhult, akkor hőkiegyenlítéssel behabarjuk a levest. Hozzátesszük a citromlevet. Ha kell, utána ízesítünk.
- Melegen tálaljuk ezt a finom és tartalmas levest.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3929
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 26.
Ajánló
Én sűrűre szoktam készíteni, de több víz hozzáadásával hígabb levest kapunk, és akkor a kalóriatartalma is kevesebb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Már nagyon régen ettünk palóclevest, így most ezt készítettem ebédre. Én a zöld zöldbabot szeretem jobban, így most is ebből készítettem el a levest. Az általam felhasznált hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 97 kalória van.