r
Nosalty Logó

Paleo pizza paleostrawberry konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paleo pizza paleostrawberry konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizza tészta

Tetejére

Összesen 501 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizza tészta

Tetejére

Összesen 1994 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizza tészta

Tetejére

Összesen 132 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    3115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 501 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5413.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    1203 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    144 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    12460 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1994 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    511 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Pizza tészta

Tetejére

Elkészítés

Pizza tészta

  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, megfőzzük, majd amikor elég puha, összetörjük. Várjunk, amíg langyos lesz.
  2. Amiben főtt, abból a vízből veszünk 4 dl-t a tésztába.
  3. Majd a nedves hozzávalókat és a száraz hozzávalókat külön tálban összekeverjük. Nyugodtan adjuk hozzá az élesztőt, nem kell futtatgatni külön.
  4. Gyúrjuk össze, ha kell hozzá még liszt, nyugodtan adjunk egy keveset, amíg jó állagú pizzatésztát nem kapunk.
  5. Pihentessük meleg helyen 1-1,5 órát, majd kizsírozott tepsibe egyengessük szét a kezünkkel. Rakjuk be a sütőbe minden szósz nélkül, addig, amíg meg nem pirul kicsit. 150 fokon, 20 percig legalább.

Tetejére

  1. Forrásban lévő vízbe rakjuk a paradicsomokat, levesszük a héjukat, és utána vágjuk össze, vagy héjastól összevágjuk.
  2. Bele a serpenyőbe, öntsük fel vízzel, fokhagyma, fűszerek... ha szeretnénk sűrűbb szószt, adhatunk hozzá sűrített paradicsomot is.
  3. Amikor kész, és a tésztát is elősütöttük, ráöntjük a tésztára, rá a sonkát, a cheddar sajtot, és vissza a sütőbe 170 fokra. Csak addig süssük, amíg már látjuk, hogy megpirult a sajt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8059
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a pizzát, imádom az édesburgonyát... így jött ez a recept :D

Hozzávalók

Pizza tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...