r
Nosalty Logó

Palacsintás habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palacsintás habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5795.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    2154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    1693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611.3 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 3405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg egybe a két csomag vanília pudingot 6 dl tejben, hozzáadva 7 ek kristálycukrot, folyamatosan kevergessük főzés közben. Egy pudignál sűrűbb krémet kapunk.
  2. A sűrűbb palacsinta tésztát kikeverjük 220 g liszt, 4 dl tej, 3 tojássárgájával, 2 ek cukorral és 1-1 tasak sütőporral és vanilin cukorral.
  3. Palacsintasütő serpenyőben kisütjük a vastag palacsintákat, kb. 6 db lesz. Alegjobb, ha a feldobva fordítjuk meg őket, sütési ideje megegyezik az alap palacsintáéval, a lényeg hogy folyamatosan ellenőrizgessük egy fa spatulával vagy hosszabb élű késsel az alját.
  4. Ha kész, akkor egy kör alakú tepsit kikenünk vajjal/margarinnal, belisztezzük, és a közepébe teszünk egy palacsintát.
  5. Megkenjük pudingal, és így tovább 1 réteg palacsinta 1 réteg puding.
  6. A 3 megmaradt fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáöntünk 200 g porcukrot és egy kávéskanál citromlevet. Majd még tovább verjük a robotgéppel, egésszen addig, amíg megkeményedik kicsit jobban, ezt sajnos ki kell várni.
  7. Ezzel a habbal bekenjük a sütink tetejét és oldalát is, majd a maradékból habcsókokat nyomunk a tetejébe, habzsákkal.
  8. Előmelegített sütőben kb. 3 percig sül, amíg a teteje picit megbarnul. A külső hártya keményedik csak meg, így ropogós lesz beleharapva, viszont utána találkozunk a lágy habbal, isteni! :)
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3452
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Ajánló

A tölteléket lehet cserélgetni, lekvár, csokikrém, dió, gyümölcsök, akár vegyesen is. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A desszert-blogom - Habcsók Birodalom - első szülinapjára készült a torta. :) A készítés menetéről képeket itt találtok: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/kelt-sult-edes-tesztak/habcsok-torta.html

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...