r
Nosalty Logó

Palacsintás finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palacsintás finomság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 750 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 4488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 750 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    193.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6800.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1774 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    3292 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.4 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 4488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsinták darabszáma jénaink nagyságától függő (nekem kb. 8 db volt), de nem érdemes túl sok palacsintát egymásra pakolni, mert különben túl magas és "nehéz" lesz a süti. A feltekert palacsintákra érdemes csak félben ketté hajtott palacsintát sorakoztatni.
  2. Szokványos palacsinták normál vastagságúak legyenek, megkenjük lekvárral (én házi szilva lekvárt használtam), majd feltekerjük, és kivajazott zsemlemorzsával megszórt téglalap alakú jénaiba sorakoztatjuk hosszában egymás mellé.
  3. A csomag pudingport összekeverjük fél liter tejjel (ismét a jénaink adottsága lesz a meghatározó, ha nagyobb, akkor több szükséges, az a lényeg, hogy ellepje a folyadék).
  4. A diót összekeverjük opcionális mennyiségű cukorral (nem porcukor), meglocsolgatjuk rummal, ízlés szerint mazsolát is adhatunk hozzá.
  5. Majd a már felsorakoztatott palacsintákat megszórjuk a cukros-diós keverékkel, aztán felöntjük a pudingporos tejjel (jól lepje el a pudingpor).
  6. A tetejét mikor már majdnem jó, megszórjuk vaníliás cukorral.
  7. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük, és meleg vanília sodóval tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 18X30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16076
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 07.

Ajánló

Meleg vaníliasodóval kell tálalni! :) Úgy a legjobb!

Receptkategóriák

Ausztriában tanulok három hónapja, és így volt alkalmam sokféle specialitást megkóstolni. Ehhez hasonlóhoz is volt szerencsém egyszer, így itthon el is készítettem a koppintását.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...