r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott ragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Americana
Padlizsános rakott ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Összesen 675 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Összesen 2698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23622 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 675 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7753.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    4464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1858 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    94486 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 2698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4327 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Elkészítés

Rakott padlizsán

  1. Készítsük el a padlizsánt. Hámozzuk meg, és vágjuk kb. 1 centis karikákra. Sózzuk be, és hagyjuk állni egy órát, majd mossuk le, töröljük le. Ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára.
  2. Közben főzzük meg a rizst.
  3. Készítsük el a bolognai ragut, nagyon egyszerű változatban.
  4. A megsült padlizsánt botmixerrel összeturmixoljuk a mascarponéval, tejjel, fokhagymával és kevés sóval, borssal. Majd a krémes turmixot összekeverjük a rizzsel.
  5. Összeállítjuk az ételt: kiolajozunk egy közepes tepsit, és lerakjuk először a rizses keveréket, majd rá a paradicsomos szószos húst. A tetejére parmezán sajtot reszelünk, és összesütjük a 180 fokos sütőben, kb. 30-40 perc alatt.

Bolognai ragu

  1. A darabolt hagymát kevés olajon megdinszteljük egy serpenyőben, majd mehet rá a hús, amit kifehéredésig kevergetünk, aztán ráöntjük a paradicsomszószt. Fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval, majd lefedve fél órán át főzzük. (ha sertéshúst használunk, akkor tovább, kb. 45 percet főzzük)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3271
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Americana 6 recept

Az ételt a gyerekeim ihlették. Egyrészt a gondolat, hogy hogyan tudok valamilyen zöldséget csempészni az ételbe, másrészt hogy a bolognai raguval minden eladható nekik. Egy win-win vacsora: ők imádták, én meg örültem, hogy padlizsánt is ettek. A mascarpone különösen krémessé teszi az egészet.

Hozzávalók

Rakott padlizsán

Bolognai ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...