r
Nosalty Logó

Padlizsános-húsos spagetti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsános-húsos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1832 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1310 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6854 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 2816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1914 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst ledaráljuk, a padlizsánt (szőröstő -bőröstől) apró kockákra vágjuk, a sárgarépát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, a hagymát, fokhagymát szintén.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a padlizsánt, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 15-20 percig pároljuk. Ha már majdnem vajpuha a padlizsán, rádobjuk a darált húst, és összekeverjük, kicsit pirítjuk.
  3. Ráöntjük a paradicsomot, ha kell utánfűszerezzük, és készre főzzük.
  4. Bazsalikommal és kevés kakukkfűvel ízesítjük (óvatosan, nagyon intenzív fűszer!), cukrozzuk, ha édesen szeretjük. Pár percig főzzük, majd spagettivel (vagy bármilyen más tésztával) tálaljuk.
  5. Tehetünk rá reszelt sajtot is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6834
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Ajánló

Vacsorára elkészítve egy könnyű fehérbort vagy rosét tökéletesen el tudok képzelni hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éveken keresztül mindig szemeztem a piacon a padlizsánnal, mert gyönyörű zöldségnek tartom, de mégsem vettem soha, hiszen akárhol kóstoltam nem ízlett. Aztán egyszer úgy alakult, hogy került a hűtőmbe 3 darab. 1-2 napig nézegettem, majd keresni kezdtem itt a nosalty-n padlizsános recepteket. Találtam is jó párat, amiből egy töltött verzióra esett a választásom. Hát, mit mondjak, fenséges lett. Azzal a lendülettel elkötelezett töltött padlizsán rajongó lettem. :)  Tegnap megint került a hűtőmbe egy padlizsán. Ezt rakottan megcsinálni felesleges, úgyhogy továbbgondoltam a dolgot, és arra jutottam, hogy a darált hús, padlizsán kombóból akár spagettiszósz is készülhet.  És igen, ez is fenséges lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...