r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémes melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Padlizsánkrémes melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3883.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1294 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2454 micro
Összesen 1223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk, felkockázzuk a padlizsánt, enyhén besózzuk, állni hagyjuk legalább 1/2 órán keresztül. A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát és a csípős (friss) paprikát apróra aprítjuk. A bazsalikomleveleket tépkedjük (így jobban érvényesül az aromája, mintha késsel aprítanánk fel).
  2. Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb teflon-serpenyőben, pórét-padlizsánt (amit előzőleg kinyomkodtunk és leöblítettünk) rászórjuk az olajra, magas hőmérsékleten, állandó kevergetés közben ca. 5 percen keresztül megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk. Redukált hőmérsékleten, lukacsos fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A kihűtött padlizsánt összekeverjük a majonézzel, citromlével, aprózott olívabogyóval és a parmezán 2/3-val.
  4. Kettévágjuk a zsemléket, vékonyan megkenjük vajjal, majd rájuk halmozzuk a szendvicskrémet. Előmelegített sütő rácsára helyezve megsütjük őket. Az utolsó pár percben a tetejükre szórjuk a maradék parmezánt, ha ez szépen megolvadt, készen is vagyunk.
  5. Paprikakarikákkal, egy-két olívabogyóval, citromlével becsepegtetett paradicsom- karikákkal, bazsalikomlevelekkel találjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3483
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 25.

Ajánló

Vendégvárónak is jó, mert előre elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánkrémes melegszendvics
Marti48 317 recept

Elkészítettem Csikipiri, kedves főzőtársam Padlizsánpástétom c. receptjét, és ezen felbuzdulva,  egy másik alkalommal én ezt a melegszendvicskrémet kreáltam reggelire.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...