r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsánkrém 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    2138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1755.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 1361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegített sütőbe tesszük a padlizsánokat úgy, hogy előtte megszurkáljuk őket egy villával. Közepes sütőben addig sütjük, míg puha nem lesz a belseje. (A padlizsán akkor a legfinomabb, ha faszénen, grillen sütjük.)
  2. Ha puha a belseje, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével.
  3. Amíg kihűl a padlizsán, addig apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
  4. Összekeverjük az olívaolajat, a majonézt, joghurtot, a balzsamecetet, és a fetasajtot, és apróra vágjuk a friss petrezselymet. Ízlés szerint teszünk bele még fehérborsot is.
  5. A kihűlt padlizsánbelet vagy villával, vagy turmixgéppel összezúzzuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát és az olívaolajat, végül utána a többi alkotóelemet ízlés szerint.
  6. Pár órát érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 107845
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A padlizsánkrémnek számos verziója létezik. Ez most egy görög típus, amit a férjemtől tanultam, de persze mindig én készítem. A fotó nem sikerült valami jól, de a krém nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...