Padlizsánkrém 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
14g majonéz74 kcal
-
19g joghurt11 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
38g feta sajt99 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
339
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1600g padlizsán380 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
55g majonéz294 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
150g feta sajt398 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1361
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
74.6g padlizsán18 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
2.6g majonéz14 kcal
-
3.5g joghurt2 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
7g feta sajt19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
Összesen
65
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 534 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 438.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
339
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4608.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 1091 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 1035 mg
-
Nátrium 2138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.6 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1755.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 805 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2498 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3061 micro
Összesen
1361
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
-
4 db padlizsán
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
5 ek majonéz
-
5 ek joghurt
-
1 teáskanál balzsamecet
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
15 dkg feta sajt
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- Előmelegített sütőbe tesszük a padlizsánokat úgy, hogy előtte megszurkáljuk őket egy villával. Közepes sütőben addig sütjük, míg puha nem lesz a belseje. (A padlizsán akkor a legfinomabb, ha faszénen, grillen sütjük.)
- Ha puha a belseje, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével.
- Amíg kihűl a padlizsán, addig apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
- Összekeverjük az olívaolajat, a majonézt, joghurtot, a balzsamecetet, és a fetasajtot, és apróra vágjuk a friss petrezselymet. Ízlés szerint teszünk bele még fehérborsot is.
- A kihűlt padlizsánbelet vagy villával, vagy turmixgéppel összezúzzuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát és az olívaolajat, végül utána a többi alkotóelemet ízlés szerint.
- Pár órát érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 366
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 107845
- Feltöltés dátuma: 2008. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A padlizsánkrémnek számos verziója létezik. Ez most egy görög típus, amit a férjemtől tanultam, de persze mindig én készítem. A fotó nem sikerült valami jól, de a krém nagyon finom!