r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Padlizsánkrém 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

339
Kalória
10.8g
Fehérje
31.1g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
438.9g
Víz
35.8g
Koleszterin
12.5g
Rost
16.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    2138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1755.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 1361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegített sütőbe tesszük a padlizsánokat úgy, hogy előtte megszurkáljuk őket egy villával. Közepes sütőben addig sütjük, míg puha nem lesz a belseje. (A padlizsán akkor a legfinomabb, ha faszénen, grillen sütjük.)
  2. Ha puha a belseje, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével.
  3. Amíg kihűl a padlizsán, addig apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
  4. Összekeverjük az olívaolajat, a majonézt, joghurtot, a balzsamecetet, és a fetasajtot, és apróra vágjuk a friss petrezselymet. Ízlés szerint teszünk bele még fehérborsot is.
  5. A kihűlt padlizsánbelet vagy villával, vagy turmixgéppel összezúzzuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát és az olívaolajat, végül utána a többi alkotóelemet ízlés szerint.
  6. Pár órát érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 40 perc

A padlizsánkrémnek számos verziója létezik. Ez most egy görög típus, amit a férjemtől tanultam, de persze mindig én készítem. A fotó nem sikerült valami jól, de a krém nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szotyitepertő

A szotyitepertő felfedezése teljesen a véletlen műve volt, ennél szerencsésebb (és finomabb) gasztrovéletlen azonban ritkán esik meg. A napraforgóalapú hamis tepertőkrém nem csak ízben ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

8 dolog, amit Meghan Markle sokat kritizált Netflix sorozatából tanultunk

Március elején debütált Meghan sussex-i hercegné új életmód műsora, a Szeretettel, Meghan, és a fogadtatás...hát, nem nevezhető pozitívnak. Az internet népe nagyítóval elemezte a műsort, hogy aztán ízekre szedje a legkínosabb pillanatokat. Minden hibája ellenére már bejelentették a Szeretettel, Meghan második évadát, ezért összegyűjtöttük, mi mit tanultunk a műsorból.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!