Pácolt sertéstarja
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
333g sertéstarja620 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
3g ketchup3 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
A körethez
-
167g hasábburgonya245 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
-
0g só0 kcal
A savanyúsághoz
-
83g csemegeuborka20 kcal
Összesen
1548
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
2000g sertéstarja3720 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A körethez
-
1000g hasábburgonya1470 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
0g só0 kcal
A savanyúsághoz
-
500g csemegeuborka118 kcal
Összesen
9276
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
49.8g sertéstarja93 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.4g ketchup0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
A körethez
-
24.9g hasábburgonya37 kcal
-
10.6g napraforgó olaj94 kcal
-
0g só0 kcal
A savanyúsághoz
-
12.5g csemegeuborka3 kcal
Összesen
232
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.2 g
Zsír
-
Összesen 122.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1355 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 349.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 302 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
1548
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 373.3 g
Zsír
-
Összesen 735.4 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 342 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 191 g
-
Koleszterin 1240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8129.9 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 531 mg
-
Kálcium 477 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 628 mg
-
Foszfor 4690 mg
-
Nátrium 1702 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 2099.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 183 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 600 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 1477 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1810 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
9276
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- Az étel elkészítése előtt legalább hat órával, de jobb előző nap a marinádot (pác) elkészítjük egy tálban, amibe beleférnek majd a hússzeletek is, úgy hogy jól összedolgozzuk a fokhagymát, ketchupot, mustárt, fekete borsot, citromlevet és olívaolajat.
- A húst felszeleteljük jó ujjnyi vastag szeletekre, majd az elkészített marináddal jól bekenjük. Lehet kézzel vagy ecsettel is (én kézzel jobban szeretem bedörzsölni a husiba). A szeleteket a tálba tesszük, és folpakkal lefedve minimum 6 órára a hűtőbe tesszük. (A pácolt hús akkor a legfinomabb, ha 24 órát áll a pácban, ill. marinádban)
- 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a hússzeleteket sózzuk, egy nagy tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedve 45 percre betesszük a sütőbe. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, és még 15 percig légkeveréssel pirítjuk.
- Ebben a 15 percben a hasábburgonyát kisütjük vagy serpenyőben vagy olajsütőben.
- A megpirult husit kivesszük, meglocsoljuk saját levével, majd tálaljuk a krumplival, mellé csemegeuborkát javaslok. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 626
- Tegnapi nézettség: 36
- 7 napos nézettség: 370
- Össznézettség: 326610
- Feltöltés dátuma: 2012. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eredetileg boros-fokhagymás lett volna a marinádom, de bor hiányában maradt fokhagymás, és tettem bele egy kis mustárt. Az eredmény isteni!