Őzgerinces franciasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
scarlett69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
253
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1515
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 150.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1039 micro
-
β-karotin 2620 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1088 micro
Összesen
253
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3406.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1003 mg
-
Nátrium 1736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 904.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2086 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 1002 mg
-
Retinol - A vitamin: 517 micro
-
α-karotin 6231 micro
-
β-karotin 15721 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 6527 micro
Összesen
1515
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 393 micro
-
β-karotin 991 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.
- Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével.
- A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.
- A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük. A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
- 2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
- Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.
- A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
- A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. Befedjük a saláta másik felével,és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.
- A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta.
- Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
- Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 37128
- Feltöltés dátuma: 2012. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
scarlett69
99 recept
Minimálissal több idő kell az elkészítéséhez mint a hagyományos franciasalátához , akár vendégek részére is tálalhatjuk, de egy ünnepi asztal tökéletes kiegészítője is lehet, nem marad el az elismerés.