r
Nosalty Logó

Őzgerinces franciasaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
scarlett69
Őzgerinces franciasaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

253
Kalória
12.5g
Fehérje
19.4g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
150.8g
Víz
192.4g
Koleszterin
4g
Rost
6.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1039 micro
  • β-karotin
    2620 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    904.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    1002 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    6231 micro
  • β-karotin
    15721 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6527 micro
Összesen 1515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    393 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.
  2. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével.
  4. A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.
  5. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük. A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
  6. 2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
  7. Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.
  8. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
  9. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. Befedjük a saláta másik felével,és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.
  10. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta.
  11. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
  12. Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Minimálissal több idő kell az elkészítéséhez mint a hagyományos franciasalátához , akár vendégek részére is tálalhatjuk, de egy ünnepi asztal tökéletes kiegészítője is lehet, nem marad el az elismerés.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!