Őzgerinces franciasaláta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
253
Kalória
12.5g
Fehérje
19.4g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
150.8g
Víz
192.4g
Koleszterin
4g
Rost
6.7g
Cukor
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
253
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1515
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 150.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1039 micro
-
β-karotin 2620 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1088 micro
Összesen
253
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3406.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1003 mg
-
Nátrium 1736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 24 mg
Víz
-
Összesen 904.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2086 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 1002 mg
-
Retinol - A vitamin: 517 micro
-
α-karotin 6231 micro
-
β-karotin 15721 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 6527 micro
Összesen
1515
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 393 micro
-
β-karotin 991 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
95
kcal
Elkészítés
- A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.
- Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével.
- A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.
- A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük. A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
- 2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
- Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.
- A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
- A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. Befedjük a saláta másik felével,és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.
- A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta.
- Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
- Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Minimálissal több idő kell az elkészítéséhez mint a hagyományos franciasalátához , akár vendégek részére is tálalhatjuk, de egy ünnepi asztal tökéletes kiegészítője is lehet, nem marad el az elismerés.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!