r
Nosalty Logó

Őszibarackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Őszibarackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    315.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6228.3 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1896 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.8 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2588 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1881 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 5696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fóliába tekerve, egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát két részre osztjuk. A forma alját kivajazzuk, és külön-külön megsütjük a lapokat, előmelegített sütőben (2X10perc). Az egyik lapot még melegen 12 egyenlő részre vágjuk.
  3. A zselatint egy dl langyos vízben feloldjuk, majd felforraljuk, félretesszük hűlni.
  4. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a reszelt citrom héját és a tojássárgákat.
  5. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A langyos zselatint belekeverjük, és hagyjuk hűlni.
  6. Verjük fel a tejszínt. Törjük át a túrót, és keverjük el a zselatinos tejjel, adjuk hozzá a tejszínhabot, és keverjük össze.
  7. Szeljük fel a barackot.
  8. Az egész lapot a forma aljába tesszük, öntsük rá a túrós krémet, szórjuk bele a gyümölcsöt, és tegyük hűtőbe legalább másfél-két órára.
  9. Ha megdermedt, tegyük rá a cikkekre szelt lapokat, szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17561
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 30.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lelőhely: Ráma.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...