r
Nosalty Logó

Őszibarackos morzsás pite 2. -vörösáfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Őszibarackos morzsás pite 2. -vörösáfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

A morzsához

Összesen 1678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

A morzsához

Összesen 10075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

A morzsához

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    654 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    154.7 g

Zsír

  • Összesen
    467.6 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7896.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    1857 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    3432 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1328.1 g
  • Cukor
    649 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3922 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    3420 micro
  • β-crypt
    583 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2644 micro
Összesen 10075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kis tálba tesszük az aszalt vörösáfonyát, rumaromás tejbe áztatjuk, abban jól megszívja magát!
  2. Egy tálban összedolgozzuk géppel a hozzávalókat.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A papírra ráöntjük a kész masszát, elegyengetjük.
  5. Egy másik tálban összedolgozzuk morzsásra a tetejére valót, az őszibarackot meghámozzuk, és szép vékonyra felszeleteljük.
  6. A sütőben lévő tésztára tesszük a tejcsoki pasztillákat egy sorban, egymás mellé.
  7. Erre a baloldali és a jobboldali részről az őszibarack szeleteket tesszük, a középen lévő részre pedig a lecsepegtetett vörösáfonyát helyezzük el.
  8. A tetejére rámorzsoljuk a már elkészített morzsás tésztát, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
  9. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8,
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5979
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.

Ajánló

Természetesen, akinek nem ízlése, ne tegyen bele csokipasztillát, illetve ezt más gyümölcsökkel is lehet készíteni: meggy, szilva, kinek mi az ízlése vagy a tuti receptje. Lehet befőtt is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos morzsás pite 2. -vörösáfonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Régóta szerettem volna ezt a morzsás süti receptet kipróbálni, találtam egy kedvet csinálót, csak sajnos a vásárolt őszibarackot a gyermekeim megdézsmálták, ezért kellett dublőrként a vörösáfonyát használnom. Állítom, hogy ezzel csak finomabb lett! A gyerekeimnek meg kell a gyümölcs, a vitamin. Nem is volt most baj, hogy belenyúltak a sütemény alapanyagába. Máskor biztosan duplán vásárolok, mert tényleg esznek, és esznek...Sikert arattam saját magam előtt is, hogy én is tudok ilyet sütni, és boldog voltam, és nem győztem a dicséreteket belapátolni, mert az illatára, amikor sült, rajzott ki a családom, már az nagyon jó érzés volt. Hát, mára már csak 1-1 szelet maradt. Jön még hasonló süti, csak más gyümölccsel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...