Őszibarackkrémes gyümölcsös tartelette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
Diós linzertészta
-
8g finomliszt30 kcal
-
4g dió27 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
8 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Krém
-
13g tej7 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5 kcal
-
3 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
1g likőr3 kcal
Gyümölcs
Összesen
160
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
Diós linzertészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g dió327 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g gyümölcscukor92 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Krém
-
150g tej84 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g gyümölcscukor55 kcal
-
38 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g likőr33 kcal
Gyümölcs
-
50g eper15 kcal
-
125g áfonya71 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
Összesen
1922
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
Diós linzertészta
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
6.2g dió41 kcal
-
6.2g vaj45 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
3.1g gyümölcscukor11 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Krém
-
18.6g tej10 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.9g gyümölcscukor7 kcal
-
1.2g kukoricakeményítő5 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
1.2g likőr4 kcal
Gyümölcs
-
6.2g eper2 kcal
-
15.5g áfonya9 kcal
-
6.2g piros ribizli3 kcal
Összesen
238
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
160
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 123.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 748 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1436 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.9 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 322 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 835 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 814 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 718 micro
Összesen
1922
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Diós linzertészta
-
10 dkg finomliszt
-
5 dkg dió
-
0.5 db tojás
-
2.5 dkg gyümölcscukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Krém
-
1.5 dl tej
-
0.5 db vanília
-
1.5 dkg gyümölcscukor
-
1 dkg kukoricakeményítő
-
2 db tojássárgája
-
100 ml habtejszín
Gyümölcs
-
5 dkg eper
-
12.5 dkg áfonya
-
5 dkg piros ribizli
Elkészítés
Diós linzertészta
- A diót megdaráljuk, összekeverjük a liszttel, cukorral, reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a hideg vajat, tojást, és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább fél órát pihentetjük.
- A pihentetett tésztát kivesszük, lisztezett felületen kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, köröket vágunk ki belőle, és a kivajazott, lisztezett mini piteformát kibéleljük vele úgy, hogy a szélén ne lógjon túl a tészta, mert megég. Azt csak csípjük le kézzel.
- A tésztára sütőpapírt terítünk (összegyűrjük, bevizezzük, lerázzuk a vizet, és könnyen kezelhetővé válik), majd arra apró szemű babot szórunk nehezéknek.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, és kb. 15 perc alatt megsütjük "vakon" benne a linzertésztát. Ezt követően a babot és a sütőpapírt eltávolítjuk a formákból, és még 5 perc alatt készre sütjük a tésztát. Kivesszük, a formában hagyjuk kihűlni.
Krém
- A tejet forrásig hevítjük a vanília kikapart magjaival és a cukorral.
- Ha felforrt, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a keményítőt és a tojások sárgáit folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik. Szitán átszűrjük, majd hagyjuk kihűlni, de olykor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
- A tejszínt habbá verjük, és a likőrrel együtt beleforgatjuk a kihűlt krémbe.
- Habzsák segítségével megtöltjük a linzerkosárkákat a krémmel.
Gyümölcs
- Gyümölcsökkel díszítjük a süteményt.
- Tálalásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 7x2
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9096
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Évi néni
1830 recept
Megláttam a versenykiírást, és azonnal késztetést éreztem, hogy beküldjek valamit. Amit frissen készítettem és lefotóztam, avval hirdették meg a versenyt, így azt nem gondoltam feltenni, bár igen ütős édesség. Így egy tejesen könnyed, nyári süteményt sütöttem. Nem túl sok időm volt rá, mert dolgozni kellett indulnom, de azért csak összejött.