r
Nosalty Logó

Őszibarackkrémes gyümölcsös tartelette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Őszibarackkrémes gyümölcsös tartelette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Diós linzertészta

Krém

Gyümölcs

Összesen 160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Diós linzertészta

Krém

Gyümölcs

Összesen 1922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Diós linzertészta

Krém

Gyümölcs

Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    322 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    814 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 1922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Diós linzertészta

Krém

Gyümölcs

Elkészítés

Diós linzertészta

  1. A diót megdaráljuk, összekeverjük a liszttel, cukorral, reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a hideg vajat, tojást, és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább fél órát pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát kivesszük, lisztezett felületen kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, köröket vágunk ki belőle, és a kivajazott, lisztezett mini piteformát kibéleljük vele úgy, hogy a szélén ne lógjon túl a tészta, mert megég. Azt csak csípjük le kézzel.
  3. A tésztára sütőpapírt terítünk (összegyűrjük, bevizezzük, lerázzuk a vizet, és könnyen kezelhetővé válik), majd arra apró szemű babot szórunk nehezéknek.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, és kb. 15 perc alatt megsütjük "vakon" benne a linzertésztát. Ezt követően a babot és a sütőpapírt eltávolítjuk a formákból, és még 5 perc alatt készre sütjük a tésztát. Kivesszük, a formában hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejet forrásig hevítjük a vanília kikapart magjaival és a cukorral.
  2. Ha felforrt, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a keményítőt és a tojások sárgáit folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik. Szitán átszűrjük, majd hagyjuk kihűlni, de olykor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
  3. A tejszínt habbá verjük, és a likőrrel együtt beleforgatjuk a kihűlt krémbe.
  4. Habzsák segítségével megtöltjük a linzerkosárkákat a krémmel.

Gyümölcs

  1. Gyümölcsökkel díszítjük a süteményt.
  2. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 7x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9096
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackkrémes gyümölcsös tartelette
Évi néni 1830 recept

Megláttam a versenykiírást, és azonnal késztetést éreztem, hogy beküldjek valamit. Amit frissen készítettem és lefotóztam, avval hirdették meg a versenyt, így azt nem gondoltam feltenni, bár igen ütős édesség. Így egy tejesen könnyed, nyári süteményt sütöttem. Nem túl sok időm volt rá, mert dolgozni kellett indulnom, de azért csak összejött.

Hozzávalók

Diós linzertészta

Krém

Gyümölcs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...