r
Nosalty Logó

Őszibarack kicsit másképpen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabcsi
Őszibarack kicsit másképpen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 1458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 8733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    537.6 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3354.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    868 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 8733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 466 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. 15 dkg zsírt 20 dkg porcukorral és 1 citrom reszelt héjával habosra keverünk. Késhegynyi szódabikarbonát, fél citrom levét, 2 tojást és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen.
  2. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggattóval kiszúrjuk, ezután zsírozott, lisztezett fél dióhéjakra ráformázzuk. 180 fokon világosra sütjük.
  3. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 ek kakaóport és fél citrom levét habosra keverünk, majd 30 dkg darált diót és 1 dl rumot (rumaroma) adunk hozzá. Belekeverhetjük a letöredezett tésztadarabokat is.
  4. Sütés után a fél dióhéjakat kiszedjük a tésztából. Helyére krémet töltünk, majd két tésztát összeragasztunk.
  5. Ecsettel a tészta egyik felét mandulaaromával zöldre, a másikat narancsaromával pirosra festjük. Kristálycukorba mártjuk, és mignonpapírban tálaljuk. Marcipánból vagy fondantból készült levelekkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7939
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gabcsi 3 recept

Nem a szokásos recept, amit eddig olvastam ("Formálj golyót, és kapard ki a belét"). Elkészítése egy kicsit időigényesebb, mint a szokásos, de ideális esküvők vagy családi összejövetelekkor, ünnepekkor. Én személy szerint húsvétkor készítettem el a családomnak, barátoknak, akiknek nagy nagy örömet okoztam vele.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...