Őszibarack kicsit másképpen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabcsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
25g sertészsír226 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
A díszítéshez ízlés szerint
-
2g mandulaaroma0 kcal
-
2g narancsaroma0 kcal
-
17g cukor65 kcal
Összesen
1458
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
150g sertészsír1353 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
23 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
100g rum231 kcal
A díszítéshez ízlés szerint
-
10g mandulaaroma0 kcal
-
10g narancsaroma0 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
8733
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
8g sertészsír73 kcal
-
10.7g porcukor41 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
21.4g finomliszt78 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
10.7g vaj77 kcal
-
10.7g porcukor41 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
16.1g dió105 kcal
-
5.4g rum12 kcal
A díszítéshez ízlés szerint
-
0.5g mandulaaroma0 kcal
-
0.5g narancsaroma0 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
Összesen
466
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 89.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.7 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
1458
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.6 g
Zsír
-
Összesen 537.6 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 152 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 170 g
-
Koleszterin 947 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3354.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 1808 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 868 g
-
Cukor 510 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 276.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1526 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 1497 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 599 micro
Összesen
8733
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
466
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg sertészsír
-
20 dkg porcukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 fél citromból nyert citromlé
A díszítéshez ízlés szerint
-
10 ml mandulaaroma
-
10 ml narancsaroma
Elkészítés
A tésztához
- 15 dkg zsírt 20 dkg porcukorral és 1 citrom reszelt héjával habosra keverünk. Késhegynyi szódabikarbonát, fél citrom levét, 2 tojást és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen.
- Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggattóval kiszúrjuk, ezután zsírozott, lisztezett fél dióhéjakra ráformázzuk. 180 fokon világosra sütjük.
- 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 ek kakaóport és fél citrom levét habosra keverünk, majd 30 dkg darált diót és 1 dl rumot (rumaroma) adunk hozzá. Belekeverhetjük a letöredezett tésztadarabokat is.
- Sütés után a fél dióhéjakat kiszedjük a tésztából. Helyére krémet töltünk, majd két tésztát összeragasztunk.
- Ecsettel a tészta egyik felét mandulaaromával zöldre, a másikat narancsaromával pirosra festjük. Kristálycukorba mártjuk, és mignonpapírban tálaljuk. Marcipánból vagy fondantból készült levelekkel díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7939
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gabcsi
3 recept
Nem a szokásos recept, amit eddig olvastam ("Formálj golyót, és kapard ki a belét"). Elkészítése egy kicsit időigényesebb, mint a szokásos, de ideális esküvők vagy családi összejövetelekkor, ünnepekkor. Én személy szerint húsvétkor készítettem el a családomnak, barátoknak, akiknek nagy nagy örömet okoztam vele.