r
Nosalty Logó

Őszi szivárvány szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Őszi szivárvány szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1867 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 7465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1867 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    364.7 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4894.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914.4 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 7465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként késhegynyi vastagságú lapokat nyújtunk belőlük.
  3. A lapokat közepes tepsi hátán megsütjük.

Krémhez:

  1. A tej negyed részét felforraljuk. A maradék tejbe belekeverjük a pudingporokat, és ezt a felforrt tejbe keverjük.
  2. A vajat kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémbe keverjük.
  3. A tejszínt keményre felverjük, és a krémhez vegyítjük.
  4. 3 részre osztjuk, 3 féle ételfestékkel megszínezzük, és összeállítjuk a sütit.
  5. Az első lapra kenjük a zöld krémet, erre jön egy lap, majd a sárga krém, ismét egy lap, piros krém, és befedjük a lappal.

Tetejére:

  1. A fehér csokoládét felolvasztjuk egy evőkanál olajjal, és befedjük vele a sütit.
  2. Tortadarával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3440
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszi szivárvány szelet
Salamon Csilla 1202 recept

Sokat gondolkodtam, mi legyen a neve. Ősz lévén Őszi szivárvány szeletre lett elkeresztelve:)

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...