Oroszkrémtorta
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
607
Kalória
15.3g
Fehérje
52.4g
Szénhidrátok
37.5g
Zsír
133.2g
Víz
367.2g
Koleszterin
1.9g
Rost
28g
Cukor
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
A 2 db kerek piskótalaphoz
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g vanília0 kcal
A krémhez
-
11g pudingpor43 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g rum5 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6g eper2 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
6g ananász2 kcal
A díszítéshez
-
25g habtejszín73 kcal
-
6g eper2 kcal
-
10 kcal
-
37 kcal
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
A 2 db kerek piskótalaphoz
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g vanília0 kcal
A krémhez
-
90g pudingpor343 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g rum37 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g eper15 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g ananász13 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g eper15 kcal
-
50g koktélcseresznye83 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
4838
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
A 2 db kerek piskótalaphoz
-
32.4g tojás41 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
0g vanília0 kcal
A krémhez
-
4.4g pudingpor17 kcal
-
24.6g habtejszín72 kcal
-
0.8g rum2 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2.5g eper1 kcal
-
2.5g mazsola7 kcal
-
2.5g ananász1 kcal
A díszítéshez
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
2.5g eper1 kcal
-
2.5g koktélcseresznye4 kcal
-
2.5g mandulapehely14 kcal
Összesen
239
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 133.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.3 g
Zsír
-
Összesen 299.6 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 2938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4736.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 1024 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 2035 mg
-
Nátrium 1100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.1 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 1065.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2885 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 637 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 1877 mg
-
Retinol - A vitamin: 2847 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2997 micro
Összesen
4838
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
239
kcal
Elkészítés
A 2 db kerek piskótalaphoz
- A mazsolát a torta elkészítése előtt 1-2 órára arumba áztatjuk.
- Piskótalap:
- A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba.
- A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.
- Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot (használhatjuk vaníliarúd kikapart belsejét is).
- A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.
- Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk.
- 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül. (Sütés közben a sütőajtót kinyitni tilos, mert a hőingadozástól a piskóta összeesik.)
- Amikor elkészült, a lapot félbevágjuk.
- Két lapot sütünk, mert így lesz szép magas tortánk.
- Krém:
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a két pudingport, a 2 ek cukrot és a rumba áztatott mazsolát, epret, ananászt.
- Amennyiben nem találjuk elég keménynek a habot, a zselatint a vízben feloldjuk és ezt is hozzákeverjük.
- 20 percre a fagyasztószekrénybe tesszük.
- Ha megfelelő állagú, a piskótalapok közé kenjük.
- Vékony rétegben a torta tetején is eloszlatjuk.
- Díszítés:
- A 200 ml tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltjük.
- A torta tetejére tetszőleges formákat nyomunk atejszínhabból.
- Koktélcseresznyével és eperrel pettyezzük. (Használhatunk meg apró cukorgolyócskákat is.)
- A torta oldalát pirított mandulaforgáccsal díszíthetjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 55 perc
- Sütés ideje: 45 perc
Az egyik barátom kért meg, hogy édesanyja közelgő 50. születésnapjára készítsem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, és nagy meglepetést okozott. Nekem szintén nagy sikerélmény volt, és nagy megtiszteltetés is egyben :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!