r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panyitimi
Oroszkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4736.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2997 micro
Összesen 4838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A 2 db kerek piskótalaphoz

  1. A mazsolát a torta elkészítése előtt 1-2 órára arumba áztatjuk.
  2. Piskótalap:
  3. A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba.
  4. A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.
  5. Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot (használhatjuk vaníliarúd kikapart belsejét is).
  6. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.
  7. Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk.
  8. 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül. (Sütés közben a sütőajtót kinyitni tilos, mert a hőingadozástól a piskóta összeesik.)
  9. Amikor elkészült, a lapot félbevágjuk.
  10. Két lapot sütünk, mert így lesz szép magas tortánk.
  11. Krém:
  12. A tejszínt kemény habbá verjük.
  13. Hozzáadjuk a két pudingport, a 2 ek cukrot és a rumba áztatott mazsolát, epret, ananászt.
  14. Amennyiben nem találjuk elég keménynek a habot, a zselatint a vízben feloldjuk és ezt is hozzákeverjük.
  15. 20 percre a fagyasztószekrénybe tesszük.
  16. Ha megfelelő állagú, a piskótalapok közé kenjük.
  17. Vékony rétegben a torta tetején is eloszlatjuk.
  18. Díszítés:
  19. A 200 ml tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltjük.
  20. A torta tetejére tetszőleges formákat nyomunk atejszínhabból.
  21. Koktélcseresznyével és eperrel pettyezzük. (Használhatunk meg apró cukorgolyócskákat is.)
  22. A torta oldalát pirított mandulaforgáccsal díszíthetjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 124610
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 17.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra kiváló, nem túl édes, így akár délutáni tea mellé is fogyasztható. Bonyolultnak tűnik, de bátran ajánlom kipróbálásra. Praktikaként csak annyit, hogy a piskótalapot már előző nap elkészíthetjük, így időt spórolhatunk meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Panyitimi 19 recept

Az egyik barátom kért meg, hogy édesanyja közelgő 50. születésnapjára készítsem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, és nagy meglepetést okozott. Nekem szintén nagy sikerélmény volt, és nagy megtiszteltetés is egyben :)

Hozzávalók

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...