Oroszkrémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Panyitimi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
A 2 db kerek piskótalaphoz
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g vanília0 kcal
A krémhez
-
11g pudingpor43 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g rum5 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6g eper2 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
6g ananász2 kcal
A díszítéshez
-
25g habtejszín73 kcal
-
6g eper2 kcal
-
10 kcal
-
37 kcal
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
A 2 db kerek piskótalaphoz
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g vanília0 kcal
A krémhez
-
90g pudingpor343 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g rum37 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g eper15 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g ananász13 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g eper15 kcal
-
50g koktélcseresznye83 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
4838
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
A 2 db kerek piskótalaphoz
-
32.4g tojás41 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
0g vanília0 kcal
A krémhez
-
4.4g pudingpor17 kcal
-
24.6g habtejszín72 kcal
-
0.8g rum2 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2.5g eper1 kcal
-
2.5g mazsola7 kcal
-
2.5g ananász1 kcal
A díszítéshez
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
2.5g eper1 kcal
-
2.5g koktélcseresznye4 kcal
-
2.5g mandulapehely14 kcal
Összesen
239
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.3 g
Zsír
-
Összesen 299.6 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 2938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4736.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 1024 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 2035 mg
-
Nátrium 1100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.1 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1065.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2885 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 637 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 1877 mg
-
Retinol - A vitamin: 2847 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2997 micro
Összesen
4838
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A 2 db kerek piskótalaphoz
- A mazsolát a torta elkészítése előtt 1-2 órára arumba áztatjuk.
- Piskótalap:
- A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba.
- A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.
- Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot (használhatjuk vaníliarúd kikapart belsejét is).
- A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.
- Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk.
- 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül. (Sütés közben a sütőajtót kinyitni tilos, mert a hőingadozástól a piskóta összeesik.)
- Amikor elkészült, a lapot félbevágjuk.
- Két lapot sütünk, mert így lesz szép magas tortánk.
- Krém:
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a két pudingport, a 2 ek cukrot és a rumba áztatott mazsolát, epret, ananászt.
- Amennyiben nem találjuk elég keménynek a habot, a zselatint a vízben feloldjuk és ezt is hozzákeverjük.
- 20 percre a fagyasztószekrénybe tesszük.
- Ha megfelelő állagú, a piskótalapok közé kenjük.
- Vékony rétegben a torta tetején is eloszlatjuk.
- Díszítés:
- A 200 ml tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltjük.
- A torta tetejére tetszőleges formákat nyomunk atejszínhabból.
- Koktélcseresznyével és eperrel pettyezzük. (Használhatunk meg apró cukorgolyócskákat is.)
- A torta oldalát pirított mandulaforgáccsal díszíthetjük.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 124537
- Feltöltés dátuma: 2009. november 17.
Ajánló
Ünnepi alkalmakra kiváló, nem túl édes, így akár délutáni tea mellé is fogyasztható. Bonyolultnak tűnik, de bátran ajánlom kipróbálásra. Praktikaként csak annyit, hogy a piskótalapot már előző nap elkészíthetjük, így időt spórolhatunk meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Panyitimi
19 recept
Az egyik barátom kért meg, hogy édesanyja közelgő 50. születésnapjára készítsem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, és nagy meglepetést okozott. Nekem szintén nagy sikerélmény volt, és nagy megtiszteltetés is egyben :)