r
Nosalty Logó

Oroszkrém kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Oroszkrém kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Összesen 6110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4219.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.1 g
  • Cukor
    672 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 6110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 12 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.
  5. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk a piskótát.

Oroszkrém

  1. Előző este átmossuk a mazsolát, és a kandírozott gyümölcsökkel egy befőttesüvegbe tesszük, ráöntjük a rumot, és lezárjuk. (Érdemes dekoráláshoz mindenből pár darabot félretenni.) Szintén este felforraljuk a tejszínt, és kihűlés után hűtőbe tesszük, és felhasználásig 5° körüli hőmérsékleten tartjuk.
  2. A tejből, keményítőből, vaníliából és kb. 6 evőkanál cukorral krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínhabot a maradék cukorral kemény habbá verjük. (Érdemes dekoráláshoz egy kicsit félretenni.)
  4. Feloldjuk a vízben a zselatint, majd felforraljuk, és langyosra hűtve óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabba. Majd az egészet óvatosan összedolgozzuk a főzött krémmel.

Süti összeállítása

  1. Az első piskótalapra felvisszük a rumos mazsolás-kandírozott gyümölcsös keverék kb. felét, majd a krém 1/3 részét.
  2. Befedjük a 2. lappal, melyre felvisszük a maradék rumos-gyümölcsös keveréket, és a maradék krém kb. felét.
  3. Végül befedjük a 3. lappal, melyre egyenletesen eloszlatjuk a maradék krémet. Lefedve legalább 12 órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Tálaláshoz 6x6 cm-es kockákra vágjuk, és tetejét a maradék tejszínhabbal, kandírozott gyümölccsel, mazsolával, esetleg meggyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 11580
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 08.

Ajánló

Ha túl laza lesz a krém (hiszen nem gyári pudingporral vagy fixálókkal dolgozunk), vagy nem akarunk 12 órát várni, akkor elkészíthetjük pohárkrémnek is (a rétegezést az előbb leírtak szerint végezzük). Ha azt szeretnénk, hogy a krémünk színe a gyári pudingporhoz hasonló legyen, akkor készítsük el klasszikus angolkrémmel, vagy színezzük csipetnyi kurkumával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oroszkrém kocka
Pancsika 101 recept

Ez a kocka hétköznapokra készült, és ügyeltem arra, hogy az összetevőket én magam állítsam elő hozzá.

Hozzávalók

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...