Oroszkrém kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
14g finomliszt52 kcal
Oroszkrém
-
42g habtejszín122 kcal
-
42g tej23 kcal
-
14 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
27 kcal
-
27 kcal
-
17g rum39 kcal
-
3g víz0 kcal
Süti összeállítása
Összesen
511
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
Oroszkrém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
322 kcal
-
322 kcal
-
200g rum462 kcal
-
40g víz0 kcal
Süti összeállítása
Összesen
6110
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
16.8g tojás21 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
Oroszkrém
-
19.1g habtejszín56 kcal
-
19.1g tej11 kcal
-
1.7g étkezési keményítő7 kcal
-
9.6g cukor37 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
3.8g mazsola11 kcal
-
12 kcal
-
12 kcal
-
7.6g rum18 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Süti összeállítása
Összesen
234
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
511
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 203.5 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4219.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1262 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1379 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 863.1 g
-
Cukor 672 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 858.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2017 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 1255 mg
-
Retinol - A vitamin: 1990 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2000 micro
Összesen
6110
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
17 dkg finomliszt
Oroszkrém
-
5 dl habtejszín
-
3 evőkanál étkezési keményítő
-
25 dkg cukor
-
10 g zselatin
-
10 dkg mazsola
-
10 dkg kandírozott citromhéj
-
10 dkg kandírozott narancshéj
-
2 dl rum
-
5 ek víz
Süti összeállítása
Elkészítés
Piskóta
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 12 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
- A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
- Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet.
- Sütőpapírral bélelünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.
- Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk a piskótát.
Oroszkrém
- Előző este átmossuk a mazsolát, és a kandírozott gyümölcsökkel egy befőttesüvegbe tesszük, ráöntjük a rumot, és lezárjuk. (Érdemes dekoráláshoz mindenből pár darabot félretenni.) Szintén este felforraljuk a tejszínt, és kihűlés után hűtőbe tesszük, és felhasználásig 5° körüli hőmérsékleten tartjuk.
- A tejből, keményítőből, vaníliából és kb. 6 evőkanál cukorral krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
- A tejszínhabot a maradék cukorral kemény habbá verjük. (Érdemes dekoráláshoz egy kicsit félretenni.)
- Feloldjuk a vízben a zselatint, majd felforraljuk, és langyosra hűtve óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabba. Majd az egészet óvatosan összedolgozzuk a főzött krémmel.
Süti összeállítása
- Az első piskótalapra felvisszük a rumos mazsolás-kandírozott gyümölcsös keverék kb. felét, majd a krém 1/3 részét.
- Befedjük a 2. lappal, melyre felvisszük a maradék rumos-gyümölcsös keveréket, és a maradék krém kb. felét.
- Végül befedjük a 3. lappal, melyre egyenletesen eloszlatjuk a maradék krémet. Lefedve legalább 12 órán át hűtőben pihentetjük.
- Tálaláshoz 6x6 cm-es kockákra vágjuk, és tetejét a maradék tejszínhabbal, kandírozott gyümölccsel, mazsolával, esetleg meggyel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 11684
- Feltöltés dátuma: 2020. május 08.
Ajánló
Ha túl laza lesz a krém (hiszen nem gyári pudingporral vagy fixálókkal dolgozunk), vagy nem akarunk 12 órát várni, akkor elkészíthetjük pohárkrémnek is (a rétegezést az előbb leírtak szerint végezzük). Ha azt szeretnénk, hogy a krémünk színe a gyári pudingporhoz hasonló legyen, akkor készítsük el klasszikus angolkrémmel, vagy színezzük csipetnyi kurkumával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Ez a kocka hétköznapokra készült, és ügyeltem arra, hogy az összetevőket én magam állítsam elő hozzá.