r
Nosalty Logó

Orosz stílusú halsaláta levelestészta-kosárkákban, kaviárral (vol-au-vent)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Orosz stílusú halsaláta levelestészta-kosárkákban, kaviárral (vol-au-vent)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1686 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5291.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    4521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1414 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1686 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hintsük meg a nyújtódeszkánkat liszttel, majd tekerjük/nyújtsuk ki a leveles tésztát. Egy köralakú kiszúróval (nagyjából 20 db) kört szúrunk ki a tésztából. A közepüket egy kisebb, köralakú szaggatóval megszúrjuk vagy megjelöljük, de nem szedjük ki a tésztát.
  2. A tésztaköröket megkenjük tojássárgájával, majd 180 °C-os, légkeveréses sütőbe tesszük. Aranyszínűre sütjük.
  3. Ha a kosárkák megsültek, a korongok közepét kiszedjük, majd a halsalátát kiskanállal belekanalazzuk, a tetejére pedig egy késhegynyi kaviárt és/vagy (ízlés szerint) egy csipet kaprot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 2775
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz stílusú halsaláta levelestészta-kosárkákban, kaviárral (vol-au-vent)
Hering András 182 recept

A vol-au-vent világszerte népszerű amuse-bouche illetve vendégváró falat. Általában falatnyi méretben készül, de néha előfordul, hogy nagyobb méretű étvágygerjesztőként is tálalják hússal vagy hallal töltve. Mérettől függetlenül azonban mindig a leveles tészta a fő összetevője: előbb megsütik a tésztát, majd megtöltik. A töltelék lehetőségei szinte korlátlanok: kaviár, gomba, hús, sajtok, tenger gyümölcsei, zöldségsaláták, édes mousse is kerülhet a kosárkába. A vol-au-vent francia származása ellenére nagyon népszerű az orosz konyhában is, variációiról sokféle receptet találhatunk a régi szovjet szakácskönyvekben. Ezúttal majonézes-kapribogyós lazacsalátával töltöttem meg, melyet Raj Ráhel hasonlóan izgalmas receptje is inspirált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...