Orosz stílusú halsaláta levelestészta-kosárkákban, kaviárral (vol-au-vent)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
69g leveles tészta255 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g füstölt lazac59 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
25g kapribogyó6 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
423
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g füstölt lazac234 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
100g kapribogyó23 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
1686
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
34.2g leveles tészta127 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
24.9g füstölt lazac29 kcal
-
18.7g vöröshagyma7 kcal
-
12.4g kapribogyó3 kcal
-
5.5g majonéz29 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
210
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1323 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 1130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 90.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
423
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 104.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5291.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 4521 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 361.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1414 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
1686
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
1 db tojássárgája
-
200 g füstölt lazac
-
3 kis fej vöröshagyma
-
100 g kapribogyó
-
4 ek majonéz
-
1 csepp citromlé
Elkészítés
- Hintsük meg a nyújtódeszkánkat liszttel, majd tekerjük/nyújtsuk ki a leveles tésztát. Egy köralakú kiszúróval (nagyjából 20 db) kört szúrunk ki a tésztából. A közepüket egy kisebb, köralakú szaggatóval megszúrjuk vagy megjelöljük, de nem szedjük ki a tésztát.
- A tésztaköröket megkenjük tojássárgájával, majd 180 °C-os, légkeveréses sütőbe tesszük. Aranyszínűre sütjük.
- Ha a kosárkák megsültek, a korongok közepét kiszedjük, majd a halsalátát kiskanállal belekanalazzuk, a tetejére pedig egy késhegynyi kaviárt és/vagy (ízlés szerint) egy csipet kaprot teszünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 2775
- Feltöltés dátuma: 2021. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
A vol-au-vent világszerte népszerű amuse-bouche illetve vendégváró falat. Általában falatnyi méretben készül, de néha előfordul, hogy nagyobb méretű étvágygerjesztőként is tálalják hússal vagy hallal töltve. Mérettől függetlenül azonban mindig a leveles tészta a fő összetevője: előbb megsütik a tésztát, majd megtöltik. A töltelék lehetőségei szinte korlátlanok: kaviár, gomba, hús, sajtok, tenger gyümölcsei, zöldségsaláták, édes mousse is kerülhet a kosárkába. A vol-au-vent francia származása ellenére nagyon népszerű az orosz konyhában is, variációiról sokféle receptet találhatunk a régi szovjet szakácskönyvekben. Ezúttal majonézes-kapribogyós lazacsalátával töltöttem meg, melyet Raj Ráhel hasonlóan izgalmas receptje is inspirált.