Orosz krémtorta Sally konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g víz0 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
42g tej23 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
0g sütő rum1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
27 kcal
Összesen
448
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
16g víz0 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
3g sütő rum7 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
300g növényi tejszín753 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
322 kcal
Összesen
5371
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
17.9g tojás22 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.6g víz0 kcal
A krémhez
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
10.2g cukor39 kcal
-
20.3g növényi tejszín51 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
2g mazsola6 kcal
-
0.1g sütő rum0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
12.2g növényi tejszín31 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
13 kcal
Összesen
216
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
448
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.4 g
Zsír
-
Összesen 231.8 g
-
Telített zsírsav 193 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6461.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1737 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 2109 mg
-
Nátrium 2352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 710.1 g
-
Cukor 515 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 354.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 1154 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1973 micro
Összesen
5371
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 csapott ek finomliszt
-
7 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
250 g cukor
-
0.5 l növényi tejszín
-
1 csomag habfixáló
-
2 ek zselatin
-
5 dkg mazsola
-
1 teáskanál sütő rum
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A díszítéshez
-
3 dl növényi tejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- A mazsolát 1 dl rumba beáztatjuk!
- Piskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, aztán a sárgáját az összes cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáöntjük a kevés vizet! Erre rászitáljuk a lisztet a sütőporral, és összekeverejük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk.
- Kerek formára vágott, sütőpapírral kibélelt kapcsos, nagy tortaformába öntjük! Előmelegített sütőben 20 perc alatt kb. 170-180 fokon lassan megsütjük. Tűpróbát végezzünk rajta, mielőtt kivesszük a sütőből! Kihűtjük, és 3 részre elvágjuk!
- Krém: Felverjük a tejszínhabota habfixálóval! Hűtőbe tesszük!
- A zselatint elkészítjük: 1 dl vízben feloldjuk a zselatint, majd felforraljuk! Ez kész, és félrerakjuk hűlni! NE DERMEDJEN MEG!
- A pudingport elkeverjük először kevés tejjel, majd felöntjük az összes tejjel, és sűrű pudingot főzünk belőle. Elzárjuk a gázt, és belerakjuk a cukrot, a mazsolát a rummal együtt! Vízfürdőbe tesszük, kavargatjuk, kihűtjük, és beleöntjük a vanília aroma több mint a felét és a kihűlt, de még meg nem szilárdult zselatint.
- Utána jöhet hozzá a tejszín, szépen elkeverjük benne. Ilyenkor kicsit hígabb lesz, de meg fog szilárdulni!
- A tortaformát elővesszük (kapcsoljuk vissza az oldalát), belerakjuk az alsó lapot, csöpögtetünk még rá kis vanília aromát, majd megkenjük a krém felével. Következő lap, locsolás, krém, majd lap!
- Hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egész éjszakára!
- Díszítés: A habhoz adjunk egy kis rumot, és a habfixálót verjük fel, majdkenjük el a tortán, végülszórjuk meg a tetejét a kandírozott gyümölccsel! Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 27277
- Feltöltés dátuma: 2012. október 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szülinapra a pasimnak: gyerekeim apja és a férjem immár 11 éve! Boldog szülinapot!