r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Sally konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Orosz krémtorta Sally konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

448
Kalória
8.9g
Fehérje
59.2g
Szénhidrátok
19.3g
Zsír
29.6g
Víz
121.4g
Koleszterin
570.3mg
Rost
42.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    231.8 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    2352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.1 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    354.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1973 micro
Összesen 5371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A mazsolát 1 dl rumba beáztatjuk!
  2. Piskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, aztán a sárgáját az összes cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáöntjük a kevés vizet! Erre rászitáljuk a lisztet a sütőporral, és összekeverejük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk.
  3. Kerek formára vágott, sütőpapírral kibélelt kapcsos, nagy tortaformába öntjük! Előmelegített sütőben 20 perc alatt kb. 170-180 fokon lassan megsütjük. Tűpróbát végezzünk rajta, mielőtt kivesszük a sütőből! Kihűtjük, és 3 részre elvágjuk!
  4. Krém: Felverjük a tejszínhabota habfixálóval! Hűtőbe tesszük!
  5. A zselatint elkészítjük: 1 dl vízben feloldjuk a zselatint, majd felforraljuk! Ez kész, és félrerakjuk hűlni! NE DERMEDJEN MEG!
  6. A pudingport elkeverjük először kevés tejjel, majd felöntjük az összes tejjel, és sűrű pudingot főzünk belőle. Elzárjuk a gázt, és belerakjuk a cukrot, a mazsolát a rummal együtt! Vízfürdőbe tesszük, kavargatjuk, kihűtjük, és beleöntjük a vanília aroma több mint a felét és a kihűlt, de még meg nem szilárdult zselatint.
  7. Utána jöhet hozzá a tejszín, szépen elkeverjük benne. Ilyenkor kicsit hígabb lesz, de meg fog szilárdulni!
  8. A tortaformát elővesszük (kapcsoljuk vissza az oldalát), belerakjuk az alsó lapot, csöpögtetünk még rá kis vanília aromát, majd megkenjük a krém felével. Következő lap, locsolás, krém, majd lap!
  9. Hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egész éjszakára!
  10. Díszítés: A habhoz adjunk egy kis rumot, és a habfixálót verjük fel, majdkenjük el a tortán, végülszórjuk meg a tetejét a kandírozott gyümölccsel! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30

Szülinapra a pasimnak: gyerekeim apja és a férjem immár 11 éve! Boldog szülinapot!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!