r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Lizinka konyhájából

Lizinka_
Orosz krémtorta Lizinka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

986
Kalória
15.9g
Fehérje
140g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
53.1g
Víz
137.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
93.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 3938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    560.1 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 3938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

piskótához

  1. Lemérünk három darab tojást. A súlyának megfelelő mennyiségű cukrot és 5 dkg-mal kevesebb lisztet mérünk ki.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a vizet, és a cukorral együtt habosra keverjük (robotgép legmagasabb fokozat).
  3. Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
  4. Vajazott, lisztezett tortaformába (nálam ez 22 cm-es kör) öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A tortakarima lecsatolása után kihűtjük, és három lappá vágjuk.

krémhez

  1. A mazsolát beáztatjuk rumba. A pudingport sűrűre főzzük a cukrokkal és a tejjel. Kihűtjük. Majd amikor langyos, belekeverjük a mazsolát és a rumot.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a rumos, pudingos krémmel.
  3. A tortakarimát ismét a torta köré tesszük, és a krémet félbe osztva megtöltjük a torta lapokat.
  4. Hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.

tetejére

  1. A tortát a hűtőből kivéve tortás tálra tesszük, és bevonjuk a tejszínhabbal.
  2. A tejszínhab egy részét csillagcsövű habzsákba tesszük, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére. Rumba áztatott mazsolával és csokidarával díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Névnapi köszöntéshez sütöttem ezt a habos finomságot.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...