Orosz krémtorta Lizinka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
48g cukor184 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
6g víz0 kcal
-
18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krémhez
-
43 kcal
-
19 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g tej56 kcal
-
13g rum29 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
75g növényi tejszín188 kcal
tetejére
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
2g rum5 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
3g dekorgyöngy10 kcal
Összesen
986
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
190g cukor735 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
24g víz0 kcal
-
71 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krémhez
-
171 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g rum116 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
300g növényi tejszín753 kcal
tetejére
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
8g rum18 kcal
-
20g mazsola60 kcal
-
10g dekorgyöngy39 kcal
Összesen
3938
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
9.6g tojás12 kcal
-
11g cukor43 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krémhez
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
23.3g tej13 kcal
-
2.9g rum7 kcal
-
5.8g mazsola17 kcal
-
17.4g növényi tejszín44 kcal
tetejére
-
11.6g növényi tejszín29 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
1.2g mazsola3 kcal
-
0.6g dekorgyöngy2 kcal
Összesen
229
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
986
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.8 g
Zsír
-
Összesen 146.5 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2151.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 637 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 565 mg
-
Nátrium 748 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 560.1 g
-
Cukor 375 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 212.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 756 micro
Összesen
3938
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
3 db tojás
-
19 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
3 evőkanál víz
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál sütőpor
krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 csapott ek cukor
-
4 dl tej
-
0.5 dl rum
-
10 dkg mazsola
-
3 dl növényi tejszín
tetejére
-
2 dl növényi tejszín
-
1 ek rum
-
2 dkg mazsola
-
1 ek dekorgyöngy
Elkészítés
piskótához
- Lemérünk három darab tojást. A súlyának megfelelő mennyiségű cukrot és 5 dkg-mal kevesebb lisztet mérünk ki.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a vizet, és a cukorral együtt habosra keverjük (robotgép legmagasabb fokozat).
- Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
- Vajazott, lisztezett tortaformába (nálam ez 22 cm-es kör) öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- A tortakarima lecsatolása után kihűtjük, és három lappá vágjuk.
krémhez
- A mazsolát beáztatjuk rumba. A pudingport sűrűre főzzük a cukrokkal és a tejjel. Kihűtjük. Majd amikor langyos, belekeverjük a mazsolát és a rumot.
- A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a rumos, pudingos krémmel.
- A tortakarimát ismét a torta köré tesszük, és a krémet félbe osztva megtöltjük a torta lapokat.
- Hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.
tetejére
- A tortát a hűtőből kivéve tortás tálra tesszük, és bevonjuk a tejszínhabbal.
- A tejszínhab egy részét csillagcsövű habzsákba tesszük, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére. Rumba áztatott mazsolával és csokidarával díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2785
- Feltöltés dátuma: 2015. április 21.
Ajánló
Ha szükségét érezzük, használhatunk hozzá zselatinfixet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
601 recept
Névnapi köszöntéshez sütöttem ezt a habos finomságot.