r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Orosz krémtorta Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 3938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 3938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. Lemérünk három darab tojást. A súlyának megfelelő mennyiségű cukrot és 5 dkg-mal kevesebb lisztet mérünk ki.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a vizet, és a cukorral együtt habosra keverjük (robotgép legmagasabb fokozat).
  3. Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
  4. Vajazott, lisztezett tortaformába (nálam ez 22 cm-es kör) öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A tortakarima lecsatolása után kihűtjük, és három lappá vágjuk.

krémhez

  1. A mazsolát beáztatjuk rumba. A pudingport sűrűre főzzük a cukrokkal és a tejjel. Kihűtjük. Majd amikor langyos, belekeverjük a mazsolát és a rumot.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a rumos, pudingos krémmel.
  3. A tortakarimát ismét a torta köré tesszük, és a krémet félbe osztva megtöltjük a torta lapokat.
  4. Hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.

tetejére

  1. A tortát a hűtőből kivéve tortás tálra tesszük, és bevonjuk a tejszínhabbal.
  2. A tejszínhab egy részét csillagcsövű habzsákba tesszük, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére. Rumba áztatott mazsolával és csokidarával díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2793
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 21.

Ajánló

Ha szükségét érezzük, használhatunk hozzá zselatinfixet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz krémtorta Lizinka konyhájából
Lizinka_ 604 recept

Névnapi köszöntéshez sütöttem ezt a habos finomságot.

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...