r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Orosz krémtorta Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 3938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 3938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. Lemérünk három darab tojást. A súlyának megfelelő mennyiségű cukrot és 5 dkg-mal kevesebb lisztet mérünk ki.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a vizet, és a cukorral együtt habosra keverjük (robotgép legmagasabb fokozat).
  3. Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
  4. Vajazott, lisztezett tortaformába (nálam ez 22 cm-es kör) öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A tortakarima lecsatolása után kihűtjük, és három lappá vágjuk.

krémhez

  1. A mazsolát beáztatjuk rumba. A pudingport sűrűre főzzük a cukrokkal és a tejjel. Kihűtjük. Majd amikor langyos, belekeverjük a mazsolát és a rumot.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a rumos, pudingos krémmel.
  3. A tortakarimát ismét a torta köré tesszük, és a krémet félbe osztva megtöltjük a torta lapokat.
  4. Hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.

tetejére

  1. A tortát a hűtőből kivéve tortás tálra tesszük, és bevonjuk a tejszínhabbal.
  2. A tejszínhab egy részét csillagcsövű habzsákba tesszük, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére. Rumba áztatott mazsolával és csokidarával díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2785
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 21.

Ajánló

Ha szükségét érezzük, használhatunk hozzá zselatinfixet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz krémtorta Lizinka konyhájából
Lizinka_ 601 recept

Névnapi köszöntéshez sütöttem ezt a habos finomságot.

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek