r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Angica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz krémtorta Angica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 372 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    163.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4820.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1551 mg
  • Nátrium
    1692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1980 micro
Összesen 3721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. 8 tojásból piskótát sütünk 8 ek cukorral, 8 ek liszttel,1/2 cs sütőporral. Én mindig 2 piskótát sütök 4-4 tojásból, úgy könnyebben, szebben lehet szeletelni. Ha kihűlt, akkor 4 lapot vágunk belőle.
  2. 1/2 tejből 4 ek cukorral, 2 van cukorral és a kandírozott gyümölcsökkel, mazsolával krémet főzünk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a zselatint úgy, hogy előtte leáztattuk, majd mikróba folyósra melegítettük. (Ezt a zselatint nem szabad főzni!!)
  3. 2,5 dl hulala tejszínt keményre felverünk, és a zselatinos krémet lazán beleforgatjuk.
  4. A kapcsos totaformába összerakjuk a tortát úgy, hogy maradjon egy kevés krém a tetejére is. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A tortakarimát, ha kellőképpen megdermett a krém, óvatosan levesszük. A maradék 2,5 dl tejszínt felverjük, a tortát bevonjuk vele, majd a maradékot habzsákba töltjük, és a tortát kidíszítjük. Csokidarával, házilag készített csokoládédíszekkel, és kandírozott narancshéjjal díszítjük. Jó étvágyat.!! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 28423
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kb. 10 éve sütöttem először, a volt főnöknőm búcsúztatójára, és azóta sok barátnők kérik szülinapi tortának. Nem túl drága, mutatós, könnyű és nagyon finom torta!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...