r
Nosalty Logó

Orientális padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Orientális padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    2116 micro
  • β-crypt
    347 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    341 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuszkusz mennyiségének másfélszerese mennyiségűvizet forralunk, beleöntjük a kuszkuszt,majd a tűzről levéve, lefedvemegvárjuk amíg magába szívja a folyadékot, és összeáll.
  2. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk. A húsát egy kanállal kikaparjuk, úgy hogy kb. 1 cm vastag szél maradjon. Bekenjük citromlével, hogy nehogy bebarnuljon.
  3. A zöldségeketmegmossuk és apró kockákra vágjuk.
  4. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon dinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott uborkátés paprikát, kicsit később a gombát és a paradicsomot, fűszerezzük, és az egészet összerottyantjuk. (Fűszerezzük intenzívebben, mert a kuszkusszal összekeverve csökken majd a fűszeressége.)
  5. A zöldségkeveréket hozzákeverjük a kuszkuszhoz.
  6. A padlizsánokat a zöldséges kuszkusszal töltjük, tetejükre felkockázott feta sajtot teszünk.
  7. Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük összesen kb. 40 percig. Az első 15 percben alufóliával lefedve, majd a maradék 25 percben alufólia nélkül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13028
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orientális-nak neveztem el, mert a kuszkusz az orientális konyha egyik tipikus alapanyaga. Könnyen, gyorsan elkészíthető, a vegyes zöldségek színeitől nagyon mutatós, egészséges, alacsony kalóriatartalmú.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...