r
Nosalty Logó

Óriás szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Óriás szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1890 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3776 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5898.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1465 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    3042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3032 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1890 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    185.3 g

Zsír

  • Összesen
    281.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11797.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    2929 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2350 mg
  • Nátrium
    6084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6063 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 3776 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    464 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A legnagyobb gáztepsit kibéleljük dupla rétegben sütőpapírral, a tepsit begyújtjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, vastag karikákra vágjuk, és forró fokhagymás olajban megpirítjuk (mea culpa, felét elkóstoltam).
  3. A negyed bagetteket megkenjük fűszervajjal, és a vajas felükkel lefelé betesszük őket a tepsibe (ne spóroljunk a vajjal, azt javaslom!).
  4. A húsféléket ketté választjuk, és ezeket letesszük a tepsibe, hogy a szeletek fejadagonként egymással fedésben akkora felületet tegyenek ki, mint a bagett hossza. Mikor mindezzel végzünk, betesszük őket a sütőbe megpirulni.
  5. Nagyjából 5 percen belül szépen megpirulnak-megsülnek, kihúzzuk őket a tepsiből, még forrón ráterítjük mindegyik húsra egy réteg sajtot (én a szalonna-maasdamer, prágai sonka-füstölt mozzarella, borsos szalámi-edámi, karaj-vörös cheddar párosítást alkalmaztam, ha emlékeim nem csalnak), és visszadobjuk őket egy perce még sülni-pirulni. A bagett is kap velük egy extra pirítást még.
  6. Mikor a sajt szépen ráolvad, fogjuk a bagettet, és rárétegezzük a húsokat az olvadt sajttal. A tetejét megszórjuk a pirított hagymakarikákkal, meglocsoljuk salsával, és mehet is rá a teteje.
  7. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4073
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Ajánló

Brutális. Buldózer. Mr. Big. Nagy Dög. Mindenki hívja, ahogy akarja, de hihetetlenül ízletes, és óriási adag ételről van szó, ami után a kajakóma új fokozatát ismeri meg az ember.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy olyan szendvicset mutatok be, amit Adam Richman is megirigyelne. Összeállítása 10 perc, elfogyasztása laza fél óra. Már ha valaki meg tudja enni a több, mint fél kiló tömény húst és sajtot. Ez a szendvics egyébként egyfajta tisztelgés Adam előtt, aki a világ legínycsiklandóbb ételeit kóstolja végig. Ma délelőtt is őt néztem, mikor rám jött, ha nem kapok egy olyan szendvicset, amit eszik, én belebolondulok... így összeállítottam a saját Ham&cheese szendvicsem. Párom együltő helyében megette az egészet. Én sajnos erre nem voltam képes, de az első harapásnál egy könnycseppet elmorzsoltam, annyira jól sikerült... Amúgy örülök, hogy nem lakom az USA-ban, ugyanis ott jelenlegi súlyomhoz vélhetően még ugyanannyi jönne, annyira megszállottja vagyok az amerikai konyhának...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...