Óriás spenótgaluska könnyű sáfrányszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
Galuska
-
100g spenót17 kcal
-
50g ricotta75 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
3g zsálya8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Szósz
-
83g tej47 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
19 kcal
Tetejére
-
13g parmezán sajt52 kcal
Összesen
675
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
Galuska
-
600g spenót99 kcal
-
300g ricotta450 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Szósz
-
500g tej280 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
114 kcal
Tetejére
-
80g parmezán sajt314 kcal
Összesen
4051
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
Galuska
-
28.8g spenót5 kcal
-
14.4g ricotta22 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
4.8g parmezán sajt19 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
-
0.7g zsálya2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Szósz
-
24g tej13 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
1.4g kukoricakeményítő5 kcal
Tetejére
-
3.8g parmezán sajt15 kcal
Összesen
194
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1748.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 692 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 126.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 4236 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8945 micro
Összesen
675
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.9 g
Zsír
-
Összesen 269.3 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10489.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 4151 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 597 mg
-
Foszfor 2438 mg
-
Nátrium 3095 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 761.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4400 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 2365 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1049 micro
-
Kolin: 721 mg
-
Retinol - A vitamin: 2277 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 25414 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53672 micro
Összesen
4051
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1219 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2574 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Galuska
-
200 g finomliszt
-
100 g parmezán sajt
-
3 db tojássárgája
-
20 dkg vaj
-
1 csokor zsálya
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Szósz
-
500 ml tej
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
sáfrány ízlés szerint
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
Tetejére
-
80 g parmezán sajt
Elkészítés
Galuska
- Melegítsünk fel 20 gramm vajat a zsályával. Mikor felolvadt a vaj, vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
- Mossuk meg jól a spenótleveleket. Egy mély lábosba rakjuk bele a spenótot, adjunk hozzá egy ujjnyi vizet,babérlevelet, és főzzük 3-4 percig.
- Szűrjük le, egy kicsit ki is nyomkodhatjuk a kezünkkel. Vágjuk apróra.
- Tegyünk egy serpenyőbe néhány kanál zsályás vajat, és adagoljuk hozzá a spenótot.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ízesítsük szerecsendióval.
- 3-4 percig főzzük, majd zárjuk le a gázt.
- Rakjuk a spenótot egy tálba, és hagyjuk langyosra hűlni.
- Amikor kész, adjuk hozzá a ricottát, a parmezán sajtot, egy csipet sót és két tojássárgáját.
- Adjuk hozzá a lisztet, és kevergessük az egyveleget fakanállal. Hagyjuk pihenni 20 percig.
- Következik a galuska formázás.
- Két evőkanálra van szükségünk. Vizezzük be őket. Az egyikkel vegyünk ki egy kanálnyi spenótot, a másikkal pedig formázzunk galuskát.
- Öntsük a maradék vajat egy jénaiba.
- Helyezzük rá a helyes spenótgombócokat. Tegyünk a jénaiba egy zsályalevelet is. Hintsük meg reszelt parmezán sajttal, és 200 fokos előremelegített sütőben 8 percig süssük. Vigyázat, könnyen leéghet. Ne hagyjuk magára.
- Miközben sül, gyorsan egy lábosban melegítsünk tejet, adjuk hozzá a babér- és a zsályalevelet, sózzuk,és adjuk hozzá a sáfrányt.
- Amikor elkezd forrni, adjunk hozzá 2 ek. kukoricakeményítőt, amit már előzőleg 5 ek. hideg vízben feloldottunk.
- Kevergessük, mert különben leég. Néhány percre van szükség a besűrűsödéshez.
- Vegyük le a gázról, adhatunk hozzá még parmezán sajtot reszelve.
- Amikor a galuskák kész vannak, öntsük rá a meleg sáfrányos szószt, és rögtön tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 945
- Feltöltés dátuma: 2013. november 17.
Ajánló
Én előételként szolgáltam fel. Egy jó Chardonnay fehérbort ajánlanék hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy tévéműsorban láttam ezt a receptet. Fogalmam sincs, hogy hogyan utálhattam gyerekkoromban a spenótot. A kecskesajt variációval isteni ízhatást érhetünk el.