r
Nosalty Logó

Óriás spenótgaluska könnyű sáfrányszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Óriás spenótgaluska könnyű sáfrányszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Galuska

Szósz

Tetejére

Összesen 675 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Galuska

Szósz

Tetejére

Összesen 4051 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Galuska

Szósz

Tetejére

Összesen 194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4236 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8945 micro
Összesen 675 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    269.3 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10489.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    4151 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2438 mg
  • Nátrium
    3095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4400 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    2365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    25414 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53672 micro
Összesen 4051 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2574 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Galuska

Szósz

Tetejére

Elkészítés

Galuska

  1. Melegítsünk fel 20 gramm vajat a zsályával. Mikor felolvadt a vaj, vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Mossuk meg jól a spenótleveleket. Egy mély lábosba rakjuk bele a spenótot, adjunk hozzá egy ujjnyi vizet,babérlevelet, és főzzük 3-4 percig.
  3. Szűrjük le, egy kicsit ki is nyomkodhatjuk a kezünkkel. Vágjuk apróra.
  4. Tegyünk egy serpenyőbe néhány kanál zsályás vajat, és adagoljuk hozzá a spenótot.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ízesítsük szerecsendióval.
  6. 3-4 percig főzzük, majd zárjuk le a gázt.
  7. Rakjuk a spenótot egy tálba, és hagyjuk langyosra hűlni.
  8. Amikor kész, adjuk hozzá a ricottát, a parmezán sajtot, egy csipet sót és két tojássárgáját.
  9. Adjuk hozzá a lisztet, és kevergessük az egyveleget fakanállal. Hagyjuk pihenni 20 percig.
  10. Következik a galuska formázás.
  11. Két evőkanálra van szükségünk. Vizezzük be őket. Az egyikkel vegyünk ki egy kanálnyi spenótot, a másikkal pedig formázzunk galuskát.
  12. Öntsük a maradék vajat egy jénaiba.
  13. Helyezzük rá a helyes spenótgombócokat. Tegyünk a jénaiba egy zsályalevelet is. Hintsük meg reszelt parmezán sajttal, és 200 fokos előremelegített sütőben 8 percig süssük. Vigyázat, könnyen leéghet. Ne hagyjuk magára.
  14. Miközben sül, gyorsan egy lábosban melegítsünk tejet, adjuk hozzá a babér- és a zsályalevelet, sózzuk,és adjuk hozzá a sáfrányt.
  15. Amikor elkezd forrni, adjunk hozzá 2 ek. kukoricakeményítőt, amit már előzőleg 5 ek. hideg vízben feloldottunk.
  16. Kevergessük, mert különben leég. Néhány percre van szükség a besűrűsödéshez.
  17. Vegyük le a gázról, adhatunk hozzá még parmezán sajtot reszelve.
  18. Amikor a galuskák kész vannak, öntsük rá a meleg sáfrányos szószt, és rögtön tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 945
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Ajánló

Én előételként szolgáltam fel.  Egy jó Chardonnay fehérbort ajánlanék hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tévéműsorban láttam ezt a receptet. Fogalmam sincs, hogy hogyan utálhattam gyerekkoromban a spenótot. A kecskesajt variációval isteni ízhatást érhetünk el. 

Hozzávalók

Galuska

Szósz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...