Oreo torta Sylva Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tortalapok
Krém
-
50g mascarpone202 kcal
-
34g porcukor131 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
47g görög joghurt48 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
33g oreo keksz157 kcal
Díszítés
-
10g oreo keksz46 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
899
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tortalapok
-
220g tojás277 kcal
-
182 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
400g mascarpone1616 kcal
-
270g porcukor1045 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
375g görög joghurt386 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
264g oreo keksz1257 kcal
Díszítés
-
77g oreo keksz367 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
7182
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tortalapok
-
9.5g tojás12 kcal
-
3.5g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
9 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém
-
17.3g mascarpone70 kcal
-
11.7g porcukor45 kcal
-
13g habtejszín38 kcal
-
16.2g görög joghurt17 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
11.4g oreo keksz54 kcal
Díszítés
-
3.3g oreo keksz16 kcal
-
8.6g habtejszín25 kcal
Összesen
310
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 59.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 849.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
899
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.8 g
Zsír
-
Összesen 475.2 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6796 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1083 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 623 mg
-
Foszfor 2222 mg
-
Nátrium 2739 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 672.1 g
-
Cukor 489 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 473 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1705 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 662 mg
-
Retinol - A vitamin: 1680 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1004 micro
Összesen
7182
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Tortalapok
-
4 db tojás
-
8 ek cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
Krém
-
40 dkg mascarpone
-
27 dkg porcukor
-
3 dl habtejszín
-
20 g zselatin
-
24 db oreo keksz
Díszítés
-
7 db oreo keksz
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
Tortalapok
- Először elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat is.
- Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Krém
- Ezután elkészítjük a krémet: a mascarponét alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a joghurtokat is.
- Az egész habtejszínt kemény habbá verjük. Kb. 2 deciliternyit félreteszünk a díszítéshez.
- A maradék 3 dl habtejszínt a mascarponés krémhez adjuk. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben, és szintén a krémhez adagoljuk. Végül belekeverjük az összetört oreo kekszünket is. (Nem kell túl morzsalékosra tördelni, nem baj, ha maradnak benne kicsit nagyobb, ropogós darabok is!)
- A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Amikor elkészült a krém, a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük. Kb. 5 darab kekszről lekaparjuk a krémet, és apróra tördeljük. (Most fontos, hogy szép, apró és morzsalékos legyen!) Majd egyenletesen a torta tetejére szórjuk. Ezután a tortaforma szélét levesszük, és tálaló tálra vagy tálcára rakjuk.
Díszítés
- A díszítéshez félretett habtejszínt elővesszük a hűtőből. Nagyjából kijelöljük a habrózsák helyét a torta tetején, nekem 14 darab lett. Egy kiskanállal picit ott elkaparjuk a kekszmorzsát, hogy a tejszín tapadjon a torta felszínén.
- Ezután csillagcsővel ellátott habrózsából 14 darab tejszínrózsát nyomunk a tortára, és mindegyik habrózsát 1-1 fél oreo keksszel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 260
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 33074
- Feltöltés dátuma: 2015. március 19.
Ajánló
Néhány órát hűtőben pihentetjük, ha kibírjuk, és nem kóstoljuk meg azonnal! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Ha szereted ezt az isteni kekszet, akkor képzelj el egy egész tortát, hasonló ízben! Oreo fanoknak muszáj kipróbálni! :)