r
Nosalty Logó

Oreo torta Sylva Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Oreo torta Sylva Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalapok

Krém

Díszítés

Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalapok

Krém

Díszítés

Összesen 7182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalapok

Krém

Díszítés

Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    475.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6796 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2222 mg
  • Nátrium
    2739 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 7182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Tortalapok

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tortalapok

  1. Először elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat is.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. Ezután elkészítjük a krémet: a mascarponét alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a joghurtokat is.
  2. Az egész habtejszínt kemény habbá verjük. Kb. 2 deciliternyit félreteszünk a díszítéshez.
  3. A maradék 3 dl habtejszínt a mascarponés krémhez adjuk. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben, és szintén a krémhez adagoljuk. Végül belekeverjük az összetört oreo kekszünket is. (Nem kell túl morzsalékosra tördelni, nem baj, ha maradnak benne kicsit nagyobb, ropogós darabok is!)
  4. A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Amikor elkészült a krém, a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük. Kb. 5 darab kekszről lekaparjuk a krémet, és apróra tördeljük. (Most fontos, hogy szép, apró és morzsalékos legyen!) Majd egyenletesen a torta tetejére szórjuk. Ezután a tortaforma szélét levesszük, és tálaló tálra vagy tálcára rakjuk.

Díszítés

  1. A díszítéshez félretett habtejszínt elővesszük a hűtőből. Nagyjából kijelöljük a habrózsák helyét a torta tetején, nekem 14 darab lett. Egy kiskanállal picit ott elkaparjuk a kekszmorzsát, hogy a tejszín tapadjon a torta felszínén.
  2. Ezután csillagcsővel ellátott habrózsából 14 darab tejszínrózsát nyomunk a tortára, és mindegyik habrózsát 1-1 fél oreo keksszel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 33074
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 19.

Ajánló

Néhány órát hűtőben pihentetjük, ha kibírjuk, és nem kóstoljuk meg azonnal! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oreo torta Sylva Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ha szereted ezt az isteni kekszet, akkor képzelj el egy egész tortát, hasonló ízben! Oreo fanoknak muszáj kipróbálni! :) 

Hozzávalók

Tortalapok

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...