r
Nosalty Logó

Oreo torta, ahogy én szeretem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintyia
Oreo torta, ahogy én szeretem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta:

krém:

díszítés

Összesen 581 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta:

krém:

díszítés

Összesen 6961 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta:

krém:

díszítés

Összesen 294 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 581 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    412.8 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4180.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    2520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.2 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 6961 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

tészta:

krém:

díszítés

Elkészítés

tészta:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat. Tovább keverjük, majd a lisztes sütőporos mixet hozzáadjuk, és csomómentesre elkeverjük.
  2. Ha ez kész, akkor a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan egy spatula segítségével hozzákeverjük a tésztához.
  3. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, majd légkeveréses sütőben 180 fokon kb. fél órát sütjük (fogpiszkálóval érdemes 20 perc után tűpróbát végezni, mert nem egyformák a sütők).

krém:

  1. A mascarponét összekeverjük a joghurttal és a cukorral.
  2. Külön felverjük kemény habbá a tejszínhabot, majd hozzáadjuk az alaphoz, és belekeverjük a kész langyos zselatint. A végén meg hozzáadjuk az összetört oreo darabokat.

díszítés

  1. A piskótát felvágjuk, betöltjük a krémmel, hagyjunk az oldalára és a tetejére is.
  2. Egy zacskóba összetörünk pár oreot, amit a tetejére rakunk, majd hulala tejszínt felverünk kemény habbá, és lehet is díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5280
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintyia 1 recept

Én általában 26 cm-es tortaformában szoktam csinálni. A piskóta elkészítése mérettől függ, de a lényeg, hogy ahány tojást használsz fel, annyi evőkanál lisztet, vizet, stb. kell hozzáadni. 

Hozzávalók

tészta:

krém:

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...