r
Nosalty Logó

Ördöglángos 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dóri
Ördöglángos 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A tócsnihoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

1678
Kalória
61.5g
Fehérje
69.6g
Szénhidrátok
129.2g
Zsír
578.4g
Víz
233.4g
Koleszterin
7.6g
Rost
10.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A raguhoz

A tócsnihoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 1678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A raguhoz

A tócsnihoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 6694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A raguhoz

A tócsnihoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2209.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    516.9 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8836.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2101 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    3269 mg
  • Nátrium
    2634 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    2313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    263 micro
  • β-karotin
    1904 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 6694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, bevagdossuk, kiolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. Zsírjában kockára vágott hagymát, fokhagymát pirítunk. Rátesszük a felszeletelt sertés- és pulykahúst és szintén megpirítjuk őket. Fűszerezzük rozmaringgal, bazsalikommal, sóval, borssal.
  3. A felaprított gombát ezután a husikhoz adjuk. Amikor már szinte teljesen megpuhult a hús, a ragut ízesítjük a mustárral és visszarakjuk a szalonnát is.
  4. A tócsnihoz a burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Sózzuk, kicsit állni hagyjuk és kinyomkodjuk. Borsozzuk és ízlés szerint adunk hozzá zúzott fokhagymát is. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Galuskaállagú tésztát kell kapnunk. Kis lepénykéket formázunk és olajban szép pirosra sütjük őket.
  5. A zöldségekből, sajtból salátát készítünk. A salátaöntet hozzávalóit elkeverjük és a zöldségekre öntjük.
  6. A ragut a lepénykékbe töltjük, tányérra helyezzük. A salátával körítjük. A tócsnit meg lehet locsolni tejföllel, meg lehet szórni reszelt sajttal...ki hogy szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Tökéletes étel kerti partikra....rendszeresen készítjük baráti összejöveteleken. Bármilyen salátával variálható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!