Omlós sertésszűz édesburgonyás burgonyapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sertésszűz
-
450g sertés szűzpecsenye491 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g víz0 kcal
Édesburgonyás burgonyapüré
-
45g édesburgonya28 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1000
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sertésszűz
-
1800g sertés szűzpecsenye1962 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
Édesburgonyás burgonyapüré
-
180g édesburgonya111 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
3995
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sertésszűz
-
54.7g sertés szűzpecsenye60 kcal
-
6.1g bacon24 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g víz0 kcal
Édesburgonyás burgonyapüré
-
5.5g édesburgonya3 kcal
-
18.2g burgonya11 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g tej2 kcal
-
6.1g víz0 kcal
Összesen
122
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2361.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1284 mg
-
Nátrium 657 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 560.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2798 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
1000
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 420.2 g
Zsír
-
Összesen 197 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1517 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9447.1 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 600 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 656 mg
-
Foszfor 5136 mg
-
Nátrium 2629 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 2240.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1625 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 19 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 134 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 1642 mg
-
Retinol - A vitamin: 693 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 11191 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
3995
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Sertésszűz
-
1.8 kg sertés szűzpecsenye
-
20 dkg bacon
-
4 gerezd fokhagyma
-
himalája só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
rózsabors ízlés szerint
-
zöldbors ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 dl víz
Édesburgonyás burgonyapüré
-
1 db édesburgonya
-
6 közepes db burgonya
-
10 dkg vaj
-
himalája só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 dl tej
-
2 dl víz
Elkészítés
Sertésszűz
- Megmossuk a húst, megtisztítjuk a fokhagymát. A különböző borsokat egy borsőrlőbe helyezzük.
- Megsózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát, a fokhagymagerezdeket vékony lapokra vágjuk, a hús egyik oldalát befedjük vele.
- A húst a baconszeletekkel szépen körbetekerjük, hogy a hús ne látszódjon ki alóla, majd tepsibe helyezzük (sütőpapírra), aláöntünk körülbelül 1 dl vizet, és alufóliával befedjük. (Ügyeljünk arra, hogy a víz ne tudjon elpárologni.)
- 180 fokon körülbelül 2,5 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és ha szükséges, akkor a húst egy picit grillezzük, hogy szép piros legyen. Közben a szafttal locsolgassuk.
Édesburgonyás burgonyapüré
- Megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk a burgonyát, édesburgonyát, és kevés vízzel és sóval feltesszük főni.
- Ha puhára főtt, akkor a megmaradt főzővízzel és a vajjal szétturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígítjuk, majd hozzátesszük a sót, borsot, és felforraljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4067
- Feltöltés dátuma: 2017. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Egy igazán gyorsan előkészíthető kiváló vasárnapi, ünnepi fogás.