r
Nosalty Logó

Omlós gyümölcsös-kefires süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós gyümölcsös-kefires süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2649 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.3 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 5388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha konzerv gyümölcsöt használunk, először csöpögtessük le róla a felesleges levet, hogy ne áztassa el majd a tésztát.
  2. A kefíreket beleöntjük egy tálba, az egyik poharat pedig kiöblítjük: ez lesz a mércénk.
  3. A cukrot kikeverjük a tojássárgájával, majd egy kevés vanília aromát öntünk hozzá. Hozzáadjuk a kefírt, az olajat.
  4. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, valamint a fahéjat.
  5. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a nedves anyagokat, és fakanállal jól összedolgozzuk az egészet.
  6. Ne ijedjünk meg, az állaga kicsit a pizzatésztához fog hasonlítani az olaj miatt.
  7. Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, beledobáljuk a gyümölcsöt, valamint a nagyobb darabokra felvágott csokoládét (téli időszakban a konzerv őszibarack-fehér csoki párosítás elvitte a prímet).
  8. Előmelegített sütőben megsütjük, de azért tűpróbát is végezzünk.
  9. Ha kihűlt, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7676
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a fajta kefíres sütiben az a csodálatos, hogy csak a fantázia szabhat határt a belevalóinak! Bármilyen gyümölcsöt bele lehet tenni, a savanykás meggytől kezdve az édes, tűzpiros epren át, a hamvas baracktól akár a sötétlila, roppanós áfonyáig. A fahéjon kívül pedig más fűszerekkel is tovább gazdagíthatjuk az ízvilágot: hiszen ott van akár a mézeskalács-fűszerkeverék, a szárított gyömbér, a szerecsendió. Azoknak pedig, akik nem bírnak csoki nélkül létezni (mint szerény jómagam), a már-már émelyítő fehércsokin át egészen a koromfekete, magas kakaótartalmú étcsokit is beletördelhetik a kefíres sütibe, mert mindenképpen "dobni fog rajta". Élvezzétek a természet ízeit! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...