Omlós gyümölcsös-kefires süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
88g kefir53 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
58g cukor223 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10 kcal
-
88g barackbefőtt47 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
Összesen
1348
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
350g kefir214 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
350g barackbefőtt189 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5388
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
19g kefir12 kcal
-
32.6g finomliszt119 kcal
-
12.5g cukor48 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
19g barackbefőtt10 kcal
-
5.4g csokoládé30 kcal
Összesen
293
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1504.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 662 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.8 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 177.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
1348
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.1 g
Zsír
-
Összesen 192.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 705 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6018.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 1543 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 2649 mg
-
Nátrium 1193 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 831.3 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 708.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 622 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 712 micro
-
β-crypt 276 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1009 micro
Összesen
5388
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
-
350 g kefir
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
3 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- Ha konzerv gyümölcsöt használunk, először csöpögtessük le róla a felesleges levet, hogy ne áztassa el majd a tésztát.
- A kefíreket beleöntjük egy tálba, az egyik poharat pedig kiöblítjük: ez lesz a mércénk.
- A cukrot kikeverjük a tojássárgájával, majd egy kevés vanília aromát öntünk hozzá. Hozzáadjuk a kefírt, az olajat.
- Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, valamint a fahéjat.
- A lisztes keverékhez hozzáadjuk a nedves anyagokat, és fakanállal jól összedolgozzuk az egészet.
- Ne ijedjünk meg, az állaga kicsit a pizzatésztához fog hasonlítani az olaj miatt.
- Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, beledobáljuk a gyümölcsöt, valamint a nagyobb darabokra felvágott csokoládét (téli időszakban a konzerv őszibarack-fehér csoki párosítás elvitte a prímet).
- Előmelegített sütőben megsütjük, de azért tűpróbát is végezzünk.
- Ha kihűlt, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7676
- Feltöltés dátuma: 2012. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ebben a fajta kefíres sütiben az a csodálatos, hogy csak a fantázia szabhat határt a belevalóinak! Bármilyen gyümölcsöt bele lehet tenni, a savanykás meggytől kezdve az édes, tűzpiros epren át, a hamvas baracktól akár a sötétlila, roppanós áfonyáig. A fahéjon kívül pedig más fűszerekkel is tovább gazdagíthatjuk az ízvilágot: hiszen ott van akár a mézeskalács-fűszerkeverék, a szárított gyömbér, a szerecsendió. Azoknak pedig, akik nem bírnak csoki nélkül létezni (mint szerény jómagam), a már-már émelyítő fehércsokin át egészen a koromfekete, magas kakaótartalmú étcsokit is beletördelhetik a kefíres sütibe, mert mindenképpen "dobni fog rajta". Élvezzétek a természet ízeit! Jó étvágyat hozzá!