r
Nosalty Logó

Omlós filléres Nagymamámtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós filléres Nagymamámtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Összesen 2169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Összesen 8675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 2169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    437.6 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4520.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    1725 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1085.8 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 8675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Meglangyosítjuka tejet, és elkeverünkbenne egy teáskanál cukrot, aztán belemorzsoljukaz élesztőt. Hagyjukfelfutni.
  2. Jól összemorzsoljuka lisztet a zsírral, ezután jöhet a só, cukor, tojássárgája és végül a felfuttatott élesztő. Alaposan összegyúrjuk, elején még kicsit ragad a zsírtól,de addig gyúrjuk, amíg össze nem áll, és nem ragad már annyira, azaz egy rugalmas tésztát kell kapnunk. Hűtőben kb. 10-15 percet pihentetjük, hogy a zsír kissé újra dermedjen.
  3. Közben a bevonáshoz a porcukrot elkeverjüka vaníliás cukorral.
  4. Bekapcsoljuka sütöt 180 fokra, alul-felül sütésre. Légkeverésnél 160 fokra.
  5. Kivesszüka tésztát a hűtőből, és pár mozdulattal átgyúrjuk, majd pedig lisztezett deszkán vékonyra,kb. fél cm-rekinyújtjuk.
  6. Nagy pogácsaszaggatót fogunk (vagy én pl. a legszélesebb szájú poharamat fogom), lisztbe mártjuk, és köröket szaggatunk a tésztából. Kb. fánk méretű körökre van szükségünk.
  7. Ezután megtöltjükőket. A kör egyik felére helyezzüka tölteléket, pl. lekvárt, és ráhajtjuka másik oldalát, tehát félbehajtjuk. A széleit pedig az ujjunkkalösszenyomkodjuk, összecsipkedjük.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket legalább 1 cm távolságra egymástól.
  9. Betesszüka forró sütőbe, és aranybarnára sütjük. Kb. 15-20 perc kell neki.
  10. Ha megsült, akkor még forrón belehempergetjük a sütiketa vaníliás porcukorba, hogy ráragadjon mindenhol.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13400
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Ajánló

Tipp: Mivel sokszor kell ezt a sütit sütnöm, így nekem mindig van már kész vaníliás porcukrom, amit igazi vaníliarúddal készítek. Peszre így sokkal finomabb, tehát, ha ízlik a családnak, akkor érdemes előre elkészíteni nagyobb mennyiséget a vaníliarúddal. Gesztenyemasszával is tölthetjük, vagy cukros tejben főtt dióval, akár mákkal is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyimtól tanultam ezt a receptet, aki pedig az ő nagyijától, tehát már van vagy 100 éves a recept! Omlós, puha, kiadós és nagyon sokáig eláll, mert zsírral készül. Remélem, nektek is ízleni fog!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...