r
Nosalty Logó

Omlós csirkesteak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
Omlós csirkesteak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 3512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6078 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    2600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1940.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1040 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 3512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

hús

köret

Elkészítés

hús

  1. Elkészítjük a csirkéhez a pácot. A ketchupot, szójaszószt, chiliszószt, olívaolajat, mézet és a lehetőség szerint durvára őrölt borsot összekeverjük.
  2. A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és az egyik oldalukat becsíkozzuk, kockázzuk, így jobban átjárják majd az ízek. Egy tálban összeforgatjuk a páccal a hússzeleteket, majd lezárva hűtőbe tesszük. Ízlésünk és lehetőségünk szerint állhat a pácban a hús, de legalább fél-egy órát érdemes pihentetni, és csak azután kisütni. Az én steakem egy egész éjszakát töltött a hűtőben.
  3. Mielőtt kisütnénk a húst, "megalapozunk neki a serpenyőben: 2-3 dkg vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ezen sütjük meg nagy lángon a húsokat. Ha kezd kifogyni alóla a vaj, adjunk még hozzá. Egy-egy oldal néhány perc alatt átsül, amit a színén is láthatunk. Először kifehéredik, majd megpirul, ekkor fordítsuk át a másik oldalára, és süssük azt is ropogósra. Fontos, hogy a húsokat ne hagyjuk magukra sütés közben, mert a cukortartalmú pác és a hagyma miatt könnyen megéghet. Felügyelet mellett azonban nem égett, hanem szép piros, karamellizált húst készíthetünk.
  4. A frissen sült steaket párolt rizzsel tálaljuk. Ennek elkészítése a hagyományos: kevés olajon fehéredésig pirítjuk a rizst, majd sóval, ételízesítővel ízesítjük, és felöntjük kb. dupla mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 9918
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 29.

Ajánló

Sót önmagában nem igényel a hús, mert a szójaszósz elég sós, de akinek kevés lenne, sütés előtt tovább ízesítheti a csirkét. Látható, hogy a diétából ezúttal a zöldség kimaradt, de aki szereti, a hús elkészülte után a fűszeres vajban süthet még néhány sárgarépát (fehérrépát, kaliforniai paprikát, stb. ízlés szerint) is vastagabb csíkokra vágva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós csirkesteak
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Ismét diétás kosztra vágytam, ami nálunk azt jelenti, hogy ilyenkor tabu a liszt, és igyekszünk a csirkemell-rizs-zöldség szentháromságnál megmaradni. Ez nyilván nem könnyű, hiszen a csirkemell estéről estére unalmas, és nem is feltétlen sikerül betartani maximálisan a vállaltakat, de a diéta utolsó napjaiban mégis erőt vettem magamon, és egy kis kreativitással próbáltam élvezetessé tenni, ami még hátra van belőle.

Hozzávalók

hús

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...