Omlós csirkesteak
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
hús
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
11g ketchup11 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
11g chiliszósz2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g vaj125 kcal
köret
-
35 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
250g víz0 kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
hús
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
45g chiliszósz9 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g bors0 kcal
-
70g vaj502 kcal
köret
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1000g víz0 kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
hús
-
37.2g csirkemellfilé45 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
1.7g ketchup2 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
1.7g chiliszósz0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
köret
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
14.9g rizs53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
37.2g víz0 kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1519.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 485.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1357 micro
-
Lut-zea 57 micro
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 256.2 g
Zsír
-
Összesen 109.4 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6078 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 2599 mg
-
Nátrium 2600 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1940.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 115 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1040 micro
-
Kolin: 857 mg
-
Retinol - A vitamin: 560 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 228 micro
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 202 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
hús
-
100 dkg csirkemellfilé
-
1 kis db vöröshagyma
-
3 ek ketchup
-
3 ek szójaszósz
-
3 ek chiliszósz
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek méz
-
bors ízlés szerint
-
7 dkg vaj
köret
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 bögre rizs
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
10 dl víz
Elkészítés
hús
- Elkészítjük a csirkéhez a pácot. A ketchupot, szójaszószt, chiliszószt, olívaolajat, mézet és a lehetőség szerint durvára őrölt borsot összekeverjük.
- A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és az egyik oldalukat becsíkozzuk, kockázzuk, így jobban átjárják majd az ízek. Egy tálban összeforgatjuk a páccal a hússzeleteket, majd lezárva hűtőbe tesszük. Ízlésünk és lehetőségünk szerint állhat a pácban a hús, de legalább fél-egy órát érdemes pihentetni, és csak azután kisütni. Az én steakem egy egész éjszakát töltött a hűtőben.
- Mielőtt kisütnénk a húst, "megalapozunk neki a serpenyőben: 2-3 dkg vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ezen sütjük meg nagy lángon a húsokat. Ha kezd kifogyni alóla a vaj, adjunk még hozzá. Egy-egy oldal néhány perc alatt átsül, amit a színén is láthatunk. Először kifehéredik, majd megpirul, ekkor fordítsuk át a másik oldalára, és süssük azt is ropogósra. Fontos, hogy a húsokat ne hagyjuk magukra sütés közben, mert a cukortartalmú pác és a hagyma miatt könnyen megéghet. Felügyelet mellett azonban nem égett, hanem szép piros, karamellizált húst készíthetünk.
- A frissen sült steaket párolt rizzsel tálaljuk. Ennek elkészítése a hagyományos: kevés olajon fehéredésig pirítjuk a rizst, majd sóval, ételízesítővel ízesítjük, és felöntjük kb. dupla mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 10054
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 29.
Ajánló
Sót önmagában nem igényel a hús, mert a szójaszósz elég sós, de akinek kevés lenne, sütés előtt tovább ízesítheti a csirkét. Látható, hogy a diétából ezúttal a zöldség kimaradt, de aki szereti, a hús elkészülte után a fűszeres vajban süthet még néhány sárgarépát (fehérrépát, kaliforniai paprikát, stb. ízlés szerint) is vastagabb csíkokra vágva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ismét diétás kosztra vágytam, ami nálunk azt jelenti, hogy ilyenkor tabu a liszt, és igyekszünk a csirkemell-rizs-zöldség szentháromságnál megmaradni. Ez nyilván nem könnyű, hiszen a csirkemell estéről estére unalmas, és nem is feltétlen sikerül betartani maximálisan a vállaltakat, de a diéta utolsó napjaiban mégis erőt vettem magamon, és egy kis kreativitással próbáltam élvezetessé tenni, ami még hátra van belőle.