Omlós csirke tikka masala
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
hozzávalók a húshoz
-
63g joghurt38 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
0g só0 kcal
hozzávalók a szószhoz
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
3 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g víz0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
356
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
hozzávalók a húshoz
-
250g joghurt153 kcal
-
5g garam masala0 kcal
-
0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
0g só0 kcal
hozzávalók a szószhoz
-
28g vaj201 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g chili0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
13 kcal
-
5g garam masala0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
1432
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
hozzávalók a húshoz
-
15.9g joghurt10 kcal
-
0.3g garam masala0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
25.4g csirkemellfilé31 kcal
-
0g só0 kcal
hozzávalók a szószhoz
-
1.8g vaj13 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
10.8g vöröshagyma4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
19.1g paradicsom3 kcal
-
1 kcal
-
0.3g garam masala0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.9g víz0 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
93
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 321.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3080 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
356
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.3 g
Zsír
-
Összesen 89.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2532.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1313 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1287.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 565 micro
-
α-karotin 308 micro
-
β-karotin 1616 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 12322 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
1432
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 784 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
93
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a húshoz
-
2.5 dl joghurt
-
1 ek garam masala
-
1 tk cayenne paprika
-
1 tk fekete bors
-
2 ek gyömbér
-
2 gerezd fokhagyma
-
40 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
hozzávalók a szószhoz
-
2 ek vaj
-
2 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db chili
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek gyömbér
-
30 dkg paradicsom
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 ek garam masala
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
2.5 dl víz
-
1 dl habtejszín
-
koriander ízlés szerint
Elkészítés
hozzávalók a húshoz
- A joghurthoz hozzáadjuk az összes fűszert, és csomómentesre keverjük. Ha ezzel megvagyunk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
- A pácolási idő leteltével (akár egy éjszakára is nyugodtan bent hagyhatjuk) a csirkemellcsíkokat egy hurkapálcára feltűzzük, úgy, hogy minden darabot kétszer szúrunk át, egyszer az első harmadában, egyszer a harmadikban.
- A hurkapálcikára tűzdelt csirkenyársakat egy mélyebb tepsi peremeire fektetjük keresztben, hogy a sütés közben távozó húslé ne a sütőbe csepegjen.
- 220°C-os sütőben 15 percet grillezzük, félidőnél megfordítva a nyársakat. Ha elkészültek, hagyjuk pihenni egy kicsit, majd húzzuk le a húsdarabokat a hurkapálcikákról.
hozzávalók a szószhoz
- A finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük a vaj és az olívaolaj keverékén. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a gyömbért, illetve a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg pirulni kezd.
- Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd a garam masalát, a fűszerpaprikát és a sót. Pár percet így főzzük, hogy összeérjenek az ízek.
- Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon 20 percet főzzük. Akkor jó, ha besűrűsödött, és a paradicsomokat szépen szét tudjuk nyomogatni a fakanállal.
- Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt, majd a sült csirkemelldarabokat is. Összekeverjük az egészet, és 2-3 percet még így főzzük.
- Tálaláskor megszórjuk egy nagy adag friss korianderrel.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 586
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 83002
- Feltöltés dátuma: 2018. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Isteni finom, szuper omlós csirke tikka masala receptet hoztunk Nektek, amit mindenképpen ki kell próbálnotok, ha annyira szeretitek az indiai konyhát, mint mi! A legjobb, ha házi naan kenyeret is készítetek hozzá, akkor aztán tényleg nem lesz párja a végeredménynek!