Omlós almás pite Baklavaria módra
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g zabpehelyliszt101 kcal
-
14g sertészsír126 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
18g tejföl36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
A töltelékhez
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
125g zabpehelyliszt505 kcal
-
70g sertészsír631 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
5g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
A töltelékhez
-
700g alma328 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
55g tojás69 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
9.3g zabpehelyliszt37 kcal
-
5.2g sertészsír47 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
6.7g tejföl13 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
A töltelékhez
-
52g alma24 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.9g búzadara3 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 637.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 141.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 110.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3186.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 642 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1542 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.3 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 705.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 921 micro
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg finomliszt
-
12.5 dkg zabpehelyliszt
-
1 db tojás
-
90 g tejföl
-
5 g sütőpor
-
1 csipet só
-
10 dkg cukor
A töltelékhez
-
70 dkg alma
-
fahéj ízlés szerint
-
10 g vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- Egy nagy tálban a lisztet összekavarjuk a sóval, porcukorral, belemorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást és a tejföllel jól gyúrható, nem túl kemény, nem túl lágy tésztává gyúrjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, fahéjjal és 1 cs vaníliás cukorral megszórjuk ésállni hagyjuk, amíg a tészta is pihen.
- A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
- Ha a tésztát kivettük a hűtőből, osszuk ketté. Az egyik lapot nyújtsuk ki, helyezzük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg búzadarával (a búzadara ugyanis felszívja az alma levét és nem ázik el a tésztánk), és egyenletesen osszuk el rajta az almát. Kinyújtjuk a másik lapot is, rátesszük az almára. A tészta tetejét egy villávalmegszurkáljuk, majd megkenjük egy felvert tojással.
- Előmelegített sütőben addig sütjük (őszintén sose mérem, de kb. 20-30 perc), amíg szép barnára nem sül a süti teteje. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8564
- Feltöltés dátuma: 2012. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Minden családban van egy kedvenc, jól bevált almáspite recept. Vagy a nagymamáé, vagy az anyukáé, vagy az egyik ismerősé. Ez a mi kedvencünk. Meg azt hiszem, egy ideje 1-2 kollégámé is. Valamikor időszámításunk előtt 2000-ben kaptuk anyu egyik munkatársától a receptet, egy kis fecnire volt sokáig leírva, amit valahogy mindig sikerült egy olyan biztos helyre eltennünk, hogy mindig órákba telt, mire újra megtaláltuk valamelyik szakácskönyvbe elrejtve. Tanulva a fentiekből, amióta Pesten vagyok, a legjobb barátnőmtől egyik névnapomra kapott kis csíkos receptes füzetbe van beleírva a "tuti almás recept". Anyunak reggel megmutattam a lenti képeket, hogy kikérjem a véleményét, amire csak annyit reagált: "Mindig mondom, hogy a Tied másabb, finomabb mint az enyém! Néha azért elégedett vagyok a sajátommal is, de mégis más mint a Tiéd. Nagyon jól néz ki, a tészta állaga jó omlósnak tűnik. Egy baja van csak: hogy nem tudom megkóstolni! Ügyi vagy" :)