r
Nosalty Logó

Olívabogyós-gombás spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Olívabogyós-gombás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10618 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3684.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    2034 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    998 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    31855 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 1380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2372 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Ráöntjük a paradicsomlevet, hozzáadjuk a cukrot. Kis kevergetés után a felszeletelt gombát is hozzáöntjük.
  3. Fűszerezzük sóval, oregánóval, bazsalikommal. Hozzákeverjük a feldarabolt paradicsomot és a szintén felszeletelt olívabogyókat.
  4. Kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük, majd fedő alatt hagyjuk még összefőni egy 1-2 percig.
  5. Kifőzünk mellé egy kis csomag spagetti tésztát, majd sajttal megszórva találjuk.
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2875
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívabogyós-gombás spagetti
Az ördög szakácsnője 36 recept

Egyszer főzött nekem egy olasz fiú. Egy pillanat alatt szinte a semmiből varázsolt elém egy tál spagettit (mi mást) :), friss olívabogyóval, paradicsommal. Ezt próbáltam itthon leutánozni. Igaz, nem pont olyan lett, de nagyon finom. (Egyébként az enyémben még manduladarabok is voltak, mert azzal volt töltve a zöld bogyó, isteni volt!) :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...