r
Nosalty Logó

Olaszos szószban sült tepsis csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Olaszos szószban sült tepsis csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2546 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14674 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4988 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    2213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    88046 micro
  • Lut-zea
    2458 micro
Összesen 2546 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3157 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke darabokat megmossuk, megtisztítjuk, a combokat kettévágjuk, és sóval, borssal megszórjuk. Ha lehet, egy-két órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  2. A húsokat lisztbe forgatjuk, és a forró zsiradékon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
  3. Ebbe a zsiradékba rakjuk az összevágott hagymát, amit üvegesre dinsztelünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott gombát, az olajbogyót, a kaprit, az összevágott aszalt paradicsomot és a fűszereket. Kicsit átpirítjuk, megkeverjük, majd a paradicsomlével és esetleg egy kevés vízzel felöntjük. Ha esetleg túl savanyú lenne a paradicsom, egy kis cukrot tehetünk bele, és felforraljuk.
  4. A húsokat egy nagyobb magas falú tepsibe helyezzük, ráöntjük a paradicsomos ragut, és sütőben hőlégkeveréssel 180 fokon kb. 60-80 perc alatt készre sütjük. Félidőben megforgatjuk a csirkedarabokat. A végére a paradicsomos szósz besűrűsödik, és nagyon finom. Olasz tésztafélékkel, esetleg rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 378
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 92709
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb története. Valami alternatívát kerestem a rántott csirke és a csirkepörkölt mellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...