Olasz töltött kenyér
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
8g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
22 kcal
-
125g víz0 kcal
A töltelékhez
-
63g mozzarella187 kcal
-
90g főtt tojás140 kcal
-
46 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
88g pancetta469 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
A tetejére
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
30g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
27g instant élesztő88 kcal
-
500g víz0 kcal
A töltelékhez
-
250g mozzarella748 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
186 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
350g pancetta1876 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
A tetejére
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
34.5g finomliszt125 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.9g instant élesztő3 kcal
-
17.2g víz0 kcal
A töltelékhez
-
8.6g mozzarella26 kcal
-
12.4g főtt tojás19 kcal
-
2.5g szárított paradicsom6 kcal
-
2.1g bazsalikom0 kcal
-
12.1g pancetta65 kcal
-
6.9g parmezán sajt27 kcal
A tetejére
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 85.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7414.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1055 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 1111 mg
-
Nátrium 4944 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 287.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 644 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 1466 micro
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 347.9 g
Zsír
-
Összesen 341.7 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29658.5 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 544 mg
-
Kálcium 4221 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 605 mg
-
Foszfor 4443 mg
-
Nátrium 19777 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 865.3 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1608 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 391 micro
-
K vitamin: 298 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1187 micro
-
Kolin: 1322 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2577 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 33049 micro
-
Lut-zea 5862 micro
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1022.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 682 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1139 micro
-
Lut-zea 202 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
0.5 l víz
A töltelékhez
-
250 g mozzarella
-
8 db szárított paradicsom
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba vagy kelesztőbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, az élesztőket, a langyos vizet, és jól összedolgozzuk, szép sima cipóvá. 20 percet lefedve kelesztjük, pihentetjük.
- A tészta 2/3 részét kivesszük, átdolgozzuk, kinyútjuk téglalap alakúra.
- Magunk elé fektetjük a téglalapot. Vízszintesen a közepébe, szépen egy sorba rakjuk a pancettát, rá a főtt pucolt, egészben hagyott kemény tojásokat, arra a felszeletelt mozzarellákat, hogy érje végig. Rá sorban, végig az aszalt paradicsomszeleteket, azokra szórjuk a reszelt parmezánt (lehet trappista, gouda), majd a bazsalikomleveleket.
- A tészta egyik oldalát szépen ráborítjuk a töltelékre, majd feltekerjük,nem túl szorosan, és kerek formává alakítjuk, azaz az egyik végét a másikba dugva, ott jól eldolgozva, ki ne nyílhasson.
- Lisztezett tepsibe tesszük, 10-15 percig hagyjuk pihenni. Amikor eltelt az idő, lekenjük olívaolajjal, megszórjuk a rozmaringlevelekkel.
- Az előmelegített sütőbe téve 30-35 percig sütjük. (Aki nem gyakorlott az ilyenben, az vigyázzon, nem szabad teljes lángon, hanem jó közepesen, mert a közepe nyers marad, kint meg megég. Ezért elég a jó közepes láng, nem kell több, szép lassan ezalatt az idő alatt belül is sül, kívül is szép ropogós, aranysárga színű lesz!)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16690
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 25.
Ajánló
Én megfogadtam mindent, amit csinált, kivétel a sajt, és nagyon bejött! Családom kérésére ismételni fogok, mert jól sikerült. Gondolom, egy finom olasz bor, annak, aki szereti, jól fog esni. Szerintem egy könnyű zöldségleves, karfiolleves, zöldborsóleves fér el előtte, mást ne főzzünk, mert ez második fogásnak igen tömör, finom és laktató!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
Szeretem az újdonságokat és az olyan ételeket, amik ráadásul még laktatóak is. A TV Paprikát néztem pár napja, Jamie Oliver ügyeskedett. Megcsinálta ezt a receptet, persze ő kente-vágta, nem szerencsétlenkedett annyit, mint én, de Ő profi! Gyorsan a hozzávalókat és, hogy mit kell csinálni, egy boríték hátuljára leírtam, és most, mivel a hozzávalók megvannak, elkészítettem. Egy morzsa se maradt belőle! Készített a maradék 1/3 tésztából egy másik változatot, de az már egy következő recept.