r
Nosalty Logó

Olasz pórésaláta mogyoróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NovakAndi
Olasz pórésaláta mogyoróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2641 micro
  • β-karotin
    7709 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 308 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    528 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    10564 micro
  • β-karotin
    30837 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3117 micro
Összesen 1228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    719 micro
  • β-karotin
    2098 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, majd tésztaszűrőbe téve lobogó sós vízbe engedjük. A víz újraforrását követően 2 percig főzzük. Nem szabad teljesen megfőnie, akkor jó, ha kicsit roppanós, félkemény marad. Kiszedjük, és kihűtjük.
  2. A joghurtot a majonézzel, porcukorral, citromlével kikeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A pórét megtisztítjuk, a fehér részét kéfelé vágva felszeleteljük, majd a joghurtos majonézbe keverjük.
  4. Az uborkát kettévágjuk, a magot kikanalazzuk, felszeleteljük, és ugyancsak a joghurtos majonézbe forgatjuk.
  5. Ezt tesszük a kihűlt sárgarépával is, miután felszeleteltük.
  6. A snidlinget felaprítjuk, és azt is hozzáadjuk a salátához.
  7. A kész salátát hűtőben fél óráig érleljük, majd a felaprított mogyoróval megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1435
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz pórésaláta mogyoróval
NovakAndi 48 recept

Ezt a salátát nagyon rég, még a 90-es évek elején tanultam egy Olaszorországban élő magyar lánytól. Nagyon ízlett a különleges ízkombinációja, most a barátnőm születésnapjára készítettem el, és gondoltam, felteszem ide, a nosalty-ra, hogy ne a régi, megsárgult lapot kelljen mindig előkeresgetnem. Remélem, ízleni fog mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...